tag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post8731606058271099879..comments2023-08-02T17:57:33.783+02:00Comments on Jépatojta van!: Házi fondant recept és tapasztalatokPixie Piehttp://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-29711215164777795692013-01-28T13:49:12.865+01:002013-01-28T13:49:12.865+01:00Kedves Ibsen! Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy...Kedves Ibsen! Köszönöm szépen, nagyon aranyos vagy! :) Szerintem, ha az én receptemet követed, akkor másfeles adag elég lesz. Mondjuk én vékonyra szoktam nyújtani a fondant... De, ha alkatrészeket is akarsz készíteni hozzá, mint létra, sziréna, stb., akkor talán jobb a dupla. Remélem jól tudod majd használni, sok sikert! :)Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-10392427534437847472013-01-28T08:57:51.839+01:002013-01-28T08:57:51.839+01:00Szia Pixie, első bevonatos tortámra készülök, 3 év...Szia Pixie, első bevonatos tortámra készülök, 3 éves kisfiúnknak tűzoltóautó lesz. Mennyi fondant gyártsak szerinted? Háromszoros mennyiséget? Illetve mehet egy menetben a többadag készítése, vagy inkább adagonként ajánlod? A tortáid amúgy fantáziadúsak, gyönyörűek! Szinte művészi alkotás, GRATULA!!! IbsenUnknownhttps://www.blogger.com/profile/07727252763801726432noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-35242946299514785232012-02-05T19:10:19.517+01:002012-02-05T19:10:19.517+01:00Kedves Dóri! Hát ezt még soha nem mértem le, de ha...Kedves Dóri! Hát ezt még soha nem mértem le, de ha jól saccolom fél deci víz 15 dkg cukorral és egy evőkanál mézzel, még a párolgást és sűrűsödést követően se lesz több egy-másfél decinél.Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-33865693010944397932012-02-05T18:23:21.879+01:002012-02-05T18:23:21.879+01:00Szia :D
Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyi(dl) c...Szia :D<br />Az lenne a kérdésem, hogy kb. mennyi(dl) cukorszirupot kapok az elején??Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-67308565956518357212011-11-16T17:10:50.391+01:002011-11-16T17:10:50.391+01:00Szia Dórika! Igen, használhatsz hozzá nyugodtan va...Szia Dórika! Igen, használhatsz hozzá nyugodtan vajat, a pálmavajnak csak akkor van jelentősége, hogy ha nem használod fel az egészet rögtön, akkor a későbbiekben a maradék tovább eláll, mert nem annyira romlékony. Ha vajat használsz, akkor én a teavajat ajánlom, én is azt szoktam, mert fehérebb, mint a sima márkázott vaj, meg egy picit finomabb is talán. A szinezéssel kapcsolatban a kérdés az, hogy milyen szinezéket használsz. Ha "profi", mondjuk zselés festéket, akkor utólag is nyugodtan belegyúrhatod, ha olcsóbb folyékonyat vagy por alapút, akkor érdemesebb még folyékony halmazállapotában belekeverni. Az biztos, hogy ha előtte teszed bele, intenzívebb színe lesz, kevesebb is elég belőle, így talán az praktikusabb. Majd mesélj hogy ment! :)Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-83263729382185028252011-11-16T15:48:55.131+01:002011-11-16T15:48:55.131+01:00Szia :) Amatőr cukrászka vagyok, és régóta szeretn...Szia :) Amatőr cukrászka vagyok, és régóta szeretnék fondantos tortákat csinálni, de mindenáron cukrászkellékesnél akartam venni. Most viszont úgy döntöttem kipróbálom a receptedet, ami tényleg bonyolultnak tűnik, de szerintem megérné.. először biztosan káromkodni fogok egy sort :D Azt szeretném kérdezni, hogy ha kétféle színt szeretnék, akkor ráér később is belegyúrni, vagy a szirupot válasszam két részre? És pálmavaj helyett használhatok "rendes" vajat? Vagy ezt hol lehet beszerezni? Előre is köszönöm!!! :)Dorahttps://www.blogger.com/profile/02624497049776014067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-30961079678468122302011-10-16T20:11:23.679+02:002011-10-16T20:11:23.679+02:00Szia! :)
Hát igen, ezt ki kell tapasztalni, próbál...Szia! :)<br />Hát igen, ezt ki kell tapasztalni, próbálgatni hosszasan, előbb-utóbb jó lesz. :) Én már el sem tudom képzelni, hogy másképp csináljam. Egyébként ez a málnaszörpös dolog amit írtál, lehet, hogy akkor jobban működött volna, ha már az elején, a főzés közben beleteszed, mondjuk a cukorszirup egy részét a szörppel helyettesítve, végülis az is egy cukorszirup valójában. Akkor a végén nem rontotta volna el az állagát annyira. Persze kérdés, hogy mennyi íz jön ki belőle, mert a gyári szörpöket legtöbbször aromákkal dobják fel és nem sok köze van az igazi gyümölcs-ízhez, a házi szörp meg nem annyira homogén, sima és átlátszó, szóval ezt is próbálgatni kell szerintem.Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-71893468058725638212011-10-16T19:56:15.885+02:002011-10-16T19:56:15.885+02:00Megcsináltam,nagyon jó lett,egyesek szerint finom ...Megcsináltam,nagyon jó lett,egyesek szerint finom is,én nem szeretem az ilyen cukros maszlagokat.Csináltam zöld masszát,amit kis méretű puncstortára terítettem és pirosat(azaz rózsaszínt),amit málnaszörpivel színeztem és nem ajánlom senkinek,mert sok kell belőle és nagyon folyékony lesz, a túl sok porcukitól meg már megrepedezett kicsit a massza,szóval nem lett olyan szép,mint a zöld,de első próbálkozás volt.Szóval a pirosból mézeskácsikiszúróval szívet szúrtam(hehe) és rápakolásztam a zöldre.Eszméletlen jól mutatott együtt,csak maga a torta nem lett az igazi,semmi köze nem volt az ízének a puncséhoz,pedig receptkönyvből vettem.De a "közönségnek" nagyon ízlett és ez a lényeg. :)Sütitündérhttps://www.blogger.com/profile/14546896624329277593noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-72436200267321074262011-01-25T22:59:41.316+01:002011-01-25T22:59:41.316+01:00Köszi Juci! :)))
Lívia, igazán nincs mit. :) Igen...Köszi Juci! :)))<br /><br />Lívia, igazán nincs mit. :) Igen, így első olvasatra elég bonyinak tűnik, csak azért írtam ennyire részletesen, hogy nehezebb legyen elrontani, de nekem már gyorsan megy, csak tényleg oda kell figyelni. Ez a sokadik változat, mert én is sokfélét kipróbáltam, így én sem mondhatom, hogy elsőre sikerült. Próbálgatni kell, meg tapasztalgatni, mert mindenkinek más jön be. Tény, hogy nagyon sok múlik az alapanyagok minőségén.Pixie Piehttps://www.blogger.com/profile/09035898134562418055noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-65821290854763936542011-01-25T22:54:47.081+01:002011-01-25T22:54:47.081+01:00Pixie,
Kösz, hogy leírtad.
Nekem elég bonyolultna...Pixie,<br />Kösz, hogy leírtad. <br />Nekem elég bonyolultnak tűnik. Neked rögtön elsőre sikerült?<br />LíviaUnknownhttps://www.blogger.com/profile/10247911534648638678noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2727336172179849391.post-88076287658526085282011-01-24T20:05:39.010+01:002011-01-24T20:05:39.010+01:00Kérlek nézz át hozzám, kaptál valamit!?Kérlek nézz át hozzám, kaptál valamit!?PiciJucihttps://www.blogger.com/profile/04932186282201872200noreply@blogger.com