
Az első igazi nyári napra készült ez a kis könnyű édesség, merthogy ma 30 fokot mutatott a hőmérőnk az erkélyen. Egy kis joghurt, egy kis gyümölcszselé, szóval semmi különös, meg az elmaradhatatlan hibiszkusz-szirup.
Alapként egy kis maradék csokis piskóta szolgált nagy pogácsaszaggatóval karikákra vágva. A joghurtos krémet úgy készítettem, hogy joghurtot kikevertem porcukorral, kevés hibiszkusz-sziruppal, majd kevés zselatin fixet adtam hozzá, majd felvert tejszínhabot forgattam az egészhez. A piskótatallérok köré sütőpapírból csavartam ideiglenes tortakarikát, beletöltöttem a joghurtos krémet, majd dermedni tettem a hűtőbe.
Közben étkezési zselatint feloldottam kevés folyékony habtejszínnel elkevert vízben, kevés cukorral ízesítettem és kis lángon felmelegítettem. Egy csepp étkezési színezékkel színeztem sárgára és teáskanállal a sütikék tetejére csorgattam belőlük egy fél centis réteget. Miután ez a réteg is megdermedt, rátettem a fondantból kiszúrt apró virágokat. Újabb zselatint melegítettem, de ekkor már csak vízzel, cukorral, sárga szinezékkel, de tejszín nélkül, és ezzel az átlátszó réteggel fejeztem be a műveletet.
