


Hozzávalók a tésztához:
fél csomag sütőpor
egy maréknyi apróra vágott meggy
A krémhez:
10 dkg házi krémsajt
kevés reszelt citromhéj
2 evőkanál porcukor
A csokit először is gőz fölött felolvasztottam a vajjal, majd hagytam langyosra hűlni. Közben a tojásokat kikevertem a cukorral és a hibiszkuszból készített sziruppal. A langyos csokiszószt belekevertem, majd az hozzádolgoztam a sütőporral elkevert lisztet. A szirup sűrűségétől függően változhat a liszt mennyisége, nekem ennyit vett fel. Végül az egészbe belekevertem az apróra vágott meggyet. Kisméretű szilikon muffinformában sütöttem ki (gázsütő 5-ös fokozat), majd a hozzávalókból kikevert krémhez még egy kevés szirupot csorgattam és úgy tálaltam.
A minap elkészítettem Liza és Anikó receptje alapján a kiválóan remek Boci szeletet, annak barna-fehér színkombinációja adta az ötletet, hogy egy két színű krémet próbáljak a süti tetejére varázsolni. Az említett süti kakaós kevert tésztájából lecsórtam egy adagot a cupcake-hez, ami igazából nem volt jó választás, mert önmagában elég snassz, így legközelebb inkább valami csokis muffint választok majd alapnak. A krémet úgy készítettem, hogy volt egy kis maradék tortába való csokikrémem, amit feltuningoltam egy kis keményre vert tejszínhabbal, majd a hab másik felét kikevertem egy kis mascarponéval, porcukorral és vaníliakivonattal, hogy nagyjából azonos keménységet és sűrűséget érjek el.
Hogy miként ügyeskedtem bele a habzsákba a kétféle krémet, azt most itt nem mondom el, mert egy kabaréjelenet kutya füle hozzá képest, mindenesetre a lényeg a lényeg, hogy mindkettő egy zsákban egymás mellett foglalt helyet, így nyomtam a sütikék tetejére. Utána lehűtöttem hűtőben, így miután megkóstoltuk, nem csak küllemében, hanem ízében is erősen hasonlított megboldogult tinédzserkorom csavaros fagyijára. :)