Kinn sűrű pelyhekben hull a hó, amerre a szem ellát fehér a táj, én pedig rájöttem, hogy épp egy hasonló kép lebegett a szemem előtt, amikor ezt a picurka tortát elkészítettem még tavaly novemberben.
Kifejezetten a Vidék Íze magazinnak készült, ezért kellett még az igazi téli időjárás előtt ihletet kapnom, hogy a decemberi számban passzoljon az Ünnepek előtti hangulathoz.
Tartalma egy korábbi receptem, a Fahéjas karácsonyi torta mézes fehércsokis krémmel picit átalakított változata volt. A fahéjas piskóta kakaóssá alakult és fondantbevonatot kapott a torta.
Sajnos azt nem kalkuláltam bele az elkészítése során, hogy hosszú ideig fog a torta reflektor alatt aszalódni, így a képeken látszik, hogy kicsit már megrogyott szegényke. Mindezek alapján már teljes mértékben megértem, hogy miért használnak polisztirol műtortákat a fotózásokhoz, egy könnyű tejszínes krémmel töltött torta nem bír ki órákat melegen tartva, úgyhogy ezt a jövőre nézve megjegyzem magamnak.
A kisebb szépséghibáktól eltekintve szerintem egész csinoska lett. :)
Én már az újságban is megsasoltam! ;-) Nagyon jó lett, olyan hangulatos és imádom a színösszeállítását is!
VálaszTörlésPixie, meseszép ez a torta! Nekem az alsó szint a kedvencem a kis házikókkal.
VálaszTörlésCímlapra méltó:)
VálaszTörlésMár vártam ezt a bejegyzést. :) Hangulatos, és gyönyörű, mint mindig!
VálaszTörlésIgazán gyönyörű lett ez a tortád is. :) Hány szeletes volt?
VálaszTörlésÚrIsten! Ez csodás!!
VálaszTörlésHát ez... most nem találok szavakat!:)
VálaszTörlésTürki!, gömb alakú! és kacskaringós díszes! Mesés!
Főleg a színei tetszenek! Meg a formája! Meg a gömb a tetején! Mega...MEGA!
VálaszTörlés