2009. december 24., csütörtök

Omlós mazsolás-mogyorós süti kapkodósoknak



Azoknak, akik hozzám hasonlóan még az utolsó pillanatban is vad sütésben vannak karácsonykor - avagy ráeszméltek, hogy sok lesz a vendég, de kevés az ellátmány -, mutatom ezt az egyszerűen elkészíthető, ámde nagyon finom kis sütikét. Így porcukorral megszórva is nagyon finom, de csokival bevonva és alufóliába csavarva még hosszú távon is jól eleszegethető, akkor nem szárad ki. Sima kevert tésztának indult anno, de egyre finomítgattam ezzel-azzal, így a végén sokkal kellemesebb állaga lett, amely valószínűleg az olvasztott vajnak és a csokinak köszönhető. Szóval lássuk...

Hozzávalók:

2 db tojás,

10 dkg cukor

1,5 dl tej vagy tejszín

15 dkg liszt

1 púpos teáskanál sütőpor

csipet só

8 dkg darált mogyoró

5 dkg reszelt csoki

5 dkg olvasztott vaj

kb egy marék mazsola

A tojásokat kikeverjük a cukorral, a tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporral és csipet sóval előzőleg összeszitált lisztet. Fokozatosan hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd hozzáforgatjuk a mogyorót és a reszelt csokit. Viszonylag sűrű lesz a massza, de nem kell aggódni, mert a tepsiben majd szépen kisimul. Ha mégis túl ragadósnak érzi valaki, lehet még egy kis tejjel simábbá tenni. Végül beleforgatjuk a mazsolát és vajjal kikent, lisztezett kenyérformában sütjük tűpróbáig. (Gázsütőben kb 160 fokon, villanyban érzésre. :)) Ha valaki szereti, be lehet vonni csokival, nagyon fini.

Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!



4 megjegyzés:

  1. Nagyon szép a sütemény! Boldog karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm szépen! Boldog karácsonyt! :)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a süteményt ki fogom próbálni!
    Boldog új évet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi és boldog új évet neked is! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails