Azoknak, akik hozzám hasonlóan még az utolsó pillanatban is vad sütésben vannak karácsonykor - avagy ráeszméltek, hogy sok lesz a vendég, de kevés az ellátmány -, mutatom ezt az egyszerűen elkészíthető, ámde nagyon finom kis sütikét. Így porcukorral megszórva is nagyon finom, de csokival bevonva és alufóliába csavarva még hosszú távon is jól eleszegethető, akkor nem szárad ki. Sima kevert tésztának indult anno, de egyre finomítgattam ezzel-azzal, így a végén sokkal kellemesebb állaga lett, amely valószínűleg az olvasztott vajnak és a csokinak köszönhető. Szóval lássuk...
Hozzávalók:
2 db tojás,
10 dkg cukor
1,5 dl tej vagy tejszín
15 dkg liszt
1 púpos teáskanál sütőpor
csipet só
8 dkg darált mogyoró
5 dkg reszelt csoki
5 dkg olvasztott vaj
kb egy marék mazsola
A tojásokat kikeverjük a cukorral, a tejjel, majd hozzáadjuk a sütőporral és csipet sóval előzőleg összeszitált lisztet. Fokozatosan hozzáadagoljuk az olvasztott vajat, majd hozzáforgatjuk a mogyorót és a reszelt csokit. Viszonylag sűrű lesz a massza, de nem kell aggódni, mert a tepsiben majd szépen kisimul. Ha mégis túl ragadósnak érzi valaki, lehet még egy kis tejjel simábbá tenni. Végül beleforgatjuk a mazsolát és vajjal kikent, lisztezett kenyérformában sütjük tűpróbáig. (Gázsütőben kb 160 fokon, villanyban érzésre. :)) Ha valaki szereti, be lehet vonni csokival, nagyon fini.
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!
Nagyon szép a sütemény! Boldog karácsonyt kívánok!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! Boldog karácsonyt! :)
VálaszTörlésEzt a süteményt ki fogom próbálni!
VálaszTörlésBoldog új évet kívánok! :)
Köszi és boldog új évet neked is! :)
VálaszTörlés