2010. június 19., szombat

Délutáni cappuccinós cupcake



El kell, hogy meséljem, úgy jártam ezekkel a sütikékkel, hogy egy barátnőmet vártam látogatóba nőcis délutáni csevejhez, de rútul cserbenhagyott. Pedig milyen szépen megterítettem, nem?! Dühömben jól lefagyasztottam őket, elvégre hogy is nézett volna ki, ha mindet bevágom egyedül. Az járt a fejemben, hogy legalább megtudom mi történik ezzel a jó kis tésztával ha kiengedem a fagyás után. Hát meg kell, hogy mondjam, nagyon finom volt úgy is, szinte olyan, mint frissensült korában. A tészta porhanyós maradt és a krém sem folyott szét. Lehet, hogy máskor is legyártok egy adagot váratlan látogatók számára. :)
Az egyik adagot a krém tetején cukorgyöngyökkel, a másikat úgynevezett plasztik csokiból készült apró rózsákkal díszítettem.

Hozzávalók a tésztához:

1 dl tej
1 csapott evőkanál nescafé
15 dkg vaj
2 tojás

12 dkg lágy barnacukor
15 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
5 dkg darált dió


A krémhez:

10 dkg mascarpone
2-3 evőkanál porcukor
1 evőkanál kávélikőr
kb 1 dl habtejszín


Kezdetnek a tejet melegítsük fel és foldjuk fel benne a nescafét. A vajat habosítsuk fel a barnacukorral és adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük össze a tejeskávéval és fokozatosan dolgozzuk hozzá a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. Végül dolgozzuk hozzá a diót és ha szükséges még egy kis tejjel vagy tejszínnel lazítsuk a tésztát. Ezt azért fűzöm hozzá, mert a tojások általában nem egyformák és előfordulhat, hogy nem tudjuk szépen kidolgozni. Papírformákkal bélelt muffinsütőben, előmelegített sütőben közepes lángon süssük tűpróbáig.

A krémhez keverjük ki a mascarponét a cukorral és a kávélikőrrel, majd óvatosan forgassuk hozzá a keményre felvert tejszínhabból annyit, hogy még jól formázható, mégis könnyű maradjon a hab. Nyomózsákba töltve díszítsük fel a kihűlt sütikéket.

Jó étvágyat! :)

13 megjegyzés:

  1. Húú de jól néznek ki! A barátnőd nem tudja mit hagyott ki!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Thrini! :) Meg is érdemli, hogy ne ehessen belőle. :))

    VálaszTörlés
  3. Tyűűű, ezért tutira beugrottam volna hozzátok, amikor Pesten jártam :DDDD.
    Nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát persze, hogy persze :)

    No de mi a lágy barnacukor?

    VálaszTörlés
  5. Ez a neve! Lefényképezzem a zacskóját? :P

    VálaszTörlés
  6. Jéééé, életemben nem hallottam a lágy barnacukorról! irulok-pirulok

    Ez is valami cukrászati ízé flancolás ;) - majd rákeresek a gugliban, most már kíváncsi lettem :).

    hogy mik vannak... :)

    VálaszTörlés
  7. Huh, úgy tűnik mindenki ismeri, csak én nem... egy csomó receptet ad ki (közte ott van a Tied is Pixie ;), de nem írják, hogy konkrétan mi is , no meg mire való. Cukor, oszt kész :). Elkönyveltem .

    VálaszTörlés
  8. :DDD
    Közben megnéztem, konkrétan lágy barna nádcukrot használtam most, de sima is létezik, csak most valahogy eltűnt a polcokról. Az valami magyar márka volt és jóval olcsóbb, gondolom pont ezért vették le. :((( Olyan kellemes malátás íze van, azért használom néha.

    VálaszTörlés
  9. Bocs, karamellest akartam írni. :)

    VálaszTörlés
  10. Jajj hát ezek nagyon édesek ^_^ Barátnőd szánhatja-bánhatja, hogy ezt kihagyta :)

    VálaszTörlés
  11. Hát bizony! Viszont annyiban én is bánom, hogy most az én fenekemet növelik. :D

    VálaszTörlés
  12. Tuti veszek, szeretem a karamelles ízt :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails