2010. december 6., hétfő

Scooby Doo torta




A hétvégén ezt a Scooby Doo tortát készítettem. 7 éves kislány az ünnepelt, nála most ezt a rajzfilmsorozat a favorit, így az egész szülinapi buli ennek jegyében zajlott, Scooby Doo lufikkal és mindennel, ami kell. :)

A leányzónak konkrét elképzelései voltak a tortájáról, szigorúan kikötötte, hogy minden szereplő legyen rajta és kívül-belül marcipánból készüljön. Ez utóbbi kivánságot volt a legnehezebb teljesíteni, ugyanis a marcipános csokikrém, mint olyan, még nem volt kikísérletezve általam. Úgy próbáltam a marcipán ízt elérni, hogy keserűmandula-kivonatot csepegtettem a csokikrémbe, illetve apróra vágott marcipánt próbáltam belekeverni, de úgy láttam, hogy a robotgép újra összegyurmázta a darabkákat, így erre a problémára a későbbekben majd ki kell találnom valamit. 

A torta külsejéhez mintafotókat is kaptam külföldi weboldalakon látható hasonló tortákról, így a dizájn nem az én ötletem, csak a részletek kivitelezése. A rózsaszín alap magamtól nem jutott volna eszembe, mert azt gondoltam volna, hogy a szörnyek és más félelmetes lények elől futkosó szereplőkhöz ez nem passzolna, de a végeredményt látva be kell ismernem, hogy így tényleg csajos és jópofa lett. :)


Egyébként ezt a színt ismét céklaporral értem el, de a marcipánhoz gyúrva most egész más színárnyalat jött elő, mint a korábbi fondant bevonatú tortáknál, így meg kell jegyeznem magamnak, hogy ha ilyet akarnák legközelebb, csak a marcipánnal működik.
Félelmetes kellékekként kis szellemet, denevért, gonosz szemeket és szellemkastélyt tettem a torta oldalára.  



9 megjegyzés:

  1. Pixie!

    Szuper a kivitelezés, a végeredmény csajos és scobby-s egyszerre. Gratulálok, nagyon ügyes vagy..........még mindig!!!

    VálaszTörlés
  2. aztaaaaa :)
    jó kis tortát sikerült összehozni.

    És megint eltaláltad scooby kajára éhes bamba vigyorát :)))

    VálaszTörlés
  3. Szia Pixie!
    Ismét nagyon szupi tortát kreáltál! Ügyes vagy! :) És néztem a marcipános kekszedet is! Mmmmmhhh! :P Nyami!

    VálaszTörlés
  4. Köszi Juci!
    Köszi Ami!
    Köszi Nudleee!
    :)))

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű lett a torta,a kislányt gondolom elbűvölted:-),nagyon ügyes vagy gratulálok!

    VálaszTörlés
  6. Milyen jófej.:) Egyből felvidultam ettől a tortától. Mesteri vagy!

    VálaszTörlés
  7. Wow...wowww...és mégegyszer wowwwww. Hogy ez milyen jópofa! És milyen jól felismerhető mindenki. Annyira ügyi vagy :)

    VálaszTörlés
  8. Ez hihetetlen jól néz ki :) Gratulálok! (Emmának meg sem mutatom...)

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Ditta! Igen, azt mondják, nagyon boldog volt a kiscsaj, én sajnos csak képen láttam, de azon nagyon elégedettnek tűnt. :)

    Köszi Ms. Poppy! :) Szerintem lehetne jobb is, de most legalább tudom, hogy nagyon nehéz marcipánnal figurákat formázni.

    Araniel, drága vagy! Köszi! :)))

    Mbal, üdvözöllek és nagyon szépen köszönöm! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails