2011. november 7., hétfő

Eperke torta




Még október végén készítettem ezt az emeletes tortát két kislány közös szülinapjára. Mivel testvérek, de egyikőjük már három, míg a kisebbik csak egy éves lett, úgy éreztem nem fognak nagyon összeveszni, ha nincs minden figurából kettő a tortán. :)
A klasszikus Eperke meséből szerencsére nekik is a régi változat tetszik, amiről még kis bájos, kicsit retrós stílusban készült a rajzfilm, így nekem is ehhez kellett a díszítést kifundálni. Először sokkal színesebb, mintásabb "sütisebb" díszítést terveztem, aztán menet közben már úgy éreztem, hogy sokkal jobban néz ki, ha a torta része viszonylag egyszerűbb és a figurákon van a nagyobb hangsúly. Így aztán csak az Eperke kalapján lévő masnit tettem díszítésül az oldalára, illetve kis földieper virágokat apró jelzésként.
Eperke és Sodó, a macskája marcipánból készültek, a kis eperszemek körben szintén. 
Az alsó, nagyobbik szint joghurtos-epres krémmel lett töltve eperdarabokkal, hogy stílszerű legyen, a kisebbik felső tejszínes csokikrémmel.
Nagyon boldog voltam, amikor megjött a visszajelzés az anyukától a torta fogadtatásáról, muszáj beidéznem a nagyobbik lányka reakcióját "Nem győzte mondogatni, hogy ő még ilyet sosem látott, életében nem látott ilyen szépet és hogy ez az ő tortája. Ott ölelgette Eperkét meg Sodót a cicust. A kis szíveket pedig szépen sorban, óvatosan leharapdálta a tortáról, de a húgának is sikerült egyet elcsípnie. :)" 
Na ez az, amiért megéri ezt az egészet csinálni! :)))

7 megjegyzés:

  1. Igen,igen,én is ezért szeretem csinálni!!!:)Nagyon klassz ez a tortád,mint mindig:)

    VálaszTörlés
  2. Jaj, de cukorfalat! (szó szerint ;) Egy ilyen rózsaszín macskát én is elfogadnék :)))

    VálaszTörlés
  3. Jajj de cuki :) Milyen kis cserfes tekintete van a leányzónak...a cica meg extracuki :)

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett a torta, továbbra is imádom a figuráidat!
    És a visszajelzés... na igen! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó a torta, bájosak a figurák, és hogy még szeplőre is volt gondod?! D

    VálaszTörlés
  6. Aranyosak vagytok, nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails