2011. november 19., szombat

Jóga torta duplán




Nagyon kedvemre való felkérést kaptam nem is olyan régen, egy fiatal párnak kellett közös szülinapi tortát készítenem. Illetve nem is annyira közöset, inkább úgy mondanám, egyet-egyet a közös szülinapi bulira. :)
A két torta teljesen egyforma volt küllemüket tekintve, csak a figurákat formáztam meg úgy, hogy egyet a lánynak, egyet a fiúnak, lehetőleg úgy, hogy hasonlítsanak is rájuk és üljenek meditációs pózban.

Kaptam ugyan fényképeket, de mégiscsak nehéz ezt sematikus fotók alapján kivitelezni, ráadásul a jógához általában nem jellemző, hogy bő lebernyegekbe öltözzenek az emberek (kivéve a buggyosgatyás néniket :)), tehát még ráadásul testhezálló ruhában, ami a test formázását is nagyon meghatározza.


Egyforma öltözetet terveztem nekik, de úgy, hogy azért a női és a férfi jellegzetességektől ne térjek el annyira, ezért a fiúnak inkább olyan atlétatrikó jellegű felsőt gondoltam, a lánynak pedig egy nőiesebb szabású dolgot, így a testük is jobban kezdett arra hasonlítani, amit elterveztem. 
Az arcokkal továbbra is bajban vagyok, de remélem most már lassan rá fogok érezni, hogyan tudnám igazán eltalálni a jellegzetesebb vonásokat. 

A fiú tündér aranyos anyukájával egyeztettük le a részleteket, és olyan kedves volt, hogy rám bízta a torta díszítését, csak annyit kért, hogy lehetőleg fehér legyen az alapszín, amint a figurák ülnek majd. Mivel úgy éreztem, hogy csak elvenné a figyelmet a figurákról egy bonyolultabb díszítés, egész szolidan az aljára gondoltam ki egy picit indiai hatású mintát. A lila színt azért használtam, mert a spiritualitást szimbolizálja ugyebár, az meg megint csak passzol a témához.

Ízben a lány tortája epres-joghurtos volt, a fiúé tejszínes csokikrémes. 
Remélem azon nem "meditáltak" sokáig, hogy belevágjanak-e. :)))


9 megjegyzés:

  1. Én sem meditálnék azon, hogy megkezdjem-e :) Nagyon jók lettek és ötletesek! Peace! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett a díszítés:) Igazi jógás

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép torták gratulálok, az oldalát is nagyon szépen kidolgoztad.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű, letisztult ès elegàns! Visszajelzések??:)

    VálaszTörlés
  5. Zseniális!!! Imádom, mikor figurákat készítesz, annyira élethű. A torta nagyon szép, elegáns a minta, tökéletes!!!

    VálaszTörlés
  6. Szuper jók lettek! Bárcsak tudnék így figurákat készíteni...

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen, aranyosak vagytok! :) Én is élveztem csinálni, főleg a figurákat.

    Vianne, a visszajelzések pozitívak voltak, köszi, már megnyugodtam. Állítólag nagy sikere volt! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails