2011. november 3., csütörtök

League of Legends torta Teemoval





A League of Legends számítógépes játék alapján készült ez a torta férfiember szülinapjára. Az oldalbordája rendelte meg a tortát, úgy látszik elnézően viseltetik az ilyesfajta "sport" iránt. :) 
A karakter, amivel a játékban indulni szokott, Teemo, aki afféle harci mókus, vagy miaszösz. Aki játszik ilyen online játékokkal, az tudja, hogy elég aprók és elnagyoltak a karakterek, nehéz egy tortához igazából jó mintát találni hozzá, nekem is csak úgy sikerült, hogy a játék alapján készült egyéb művészeti alkotásokat, rajzokat, festményeket nézegettem, és a játékhoz tartozó kép, plusz ezek alapján próbáltam egy saját változatot összehozni.

A képen ugyan nem látszik, de a felszereléséhez tartozik még egy hátizsák is, benne térképekkel, ha jól figyeltem meg. Ezzel kicsit meggyűlt a bajom, nem akart a hátán maradni, ráadásul épp emiatt kellett leültetnem a figurát, hogy a statikája meglegyen az egésznek. Vaníliás piskótából faragtam ki egyébként, utána burkoltam be marcipánnal.

A torta alapján is hosszasan elmélkedtem, mert konkrét helyszínt annyira nem lehet megragadni, viszont a legtöbb képen, amit találtam, az egésznek volt valami türkizkékben játszó árnyalata, néhol kevés növényzettel, gondoltam az jó lesz alapnak, úgyis a figurán van a hangsúly.
Elvileg sikerült megragadnom a lényegét, ugyanis az ünnepelt másodjára már felismerte. Elsőre csak azért nem, mert messziről, mikor szemüveg nélkül meglátta, azt hitte, kapott egy kerti törpét. :DDD

14 megjegyzés:

  1. Hát te fantasztikus vagy! "..mikor szemüveg nélkül meglátta, azt hitte, kapott egy kerti törpét".
    Hát az nagyon egyszerű lett volna, nem igényel annyi agyalást.
    Nagyon jól megoldottad!

    VálaszTörlés
  2. Pixie! Itt is nagyon nagyon köszönöm, hogy segítettél a meglepetésben. Az ünnepelt azóta is csodájára jár. A tortát (2 szelet híján) ketten ettük meg - isteni volt. És nem tudom, hogy mos örülsz-e, vagy sem - de Teemo még megvan! Ugyanis nincs szíve feldarabolni és megenni. Szóval csücsül a spejzban és mosolyog ránk! :) Puszi

    VálaszTörlés
  3. Jujj de cuki ^_^
    Amúgy jó ötletet adtál, párom is ilyen játékguru :D

    VálaszTörlés
  4. Hát...szemüveg nélkül én meg ezeket az apró betűket nem látom :-)
    Nagyon eszméletlen-állati lett (nincs is rá szó, olyanokat alkotsz)!
    Tényleg sokat segít, ha egy számítógépes játékot tanulmányozol, mert a kiegészítő dolgok segítenek leginkább a "történet" megformázásában.
    Nálam is volt egy ilyen, az Angry birds, és ha csak figurákat gyártottam volna, nem lett volna olyan az összhatás.
    Ügyes! Meg szép kidolgozás!

    VálaszTörlés
  5. Komolyan, szinte kedvet kaptam ehhez a jétékhoz a figurád után :))

    VálaszTörlés
  6. Hi-hi! Hát ez nagyon jó lett. A játékot nem ismerem, de nagyon élethűnek tűnik a figura.

    VálaszTörlés
  7. Szuper torta, mint mindig, a figura különösen jó lett! Sajnos az írást nem tudom elolvasni, de látom nem vagyok egyedül. :( Talán a SAD bejegyzésed óta látom ilyen picinek az írást.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Marisz! Végülis ha belegondolok, egy kerti törpe is jópofa feladat lett volna. :)

    Moncsy! Nagyon szívesen! :))) Azért ilyesztő lehet minden reggel egy harci mókussal szembenézni a hűtőben. :D Sok puszi Nektek!

    Köszi Araniel! ;)

    M@rti, köszi! Igen, én is így vagyok, meg muszáj kicsit utánanézni, különben lehagyok valami fontos részletet, aztán még megszólnak. :)

    Tejszínhab! Szerintem jobban jársz, ha továbbra is inkább a konyhába sürögsz-forogsz, minthogy a gép elé láncold magad. :)))

    Köszi Kata! :) Én sem ismertem eddig.

    Audrey köszi! Átváltottam az új kezelőfelületre, azért lehet, hogy kisebb, mindjárt állítok rajta...

    VálaszTörlés
  9. Hát ez megint olyan Pixie-s lett, vagyis eszméletlen :)) Azoknak üzenném, akik néhány oldalon apróságokba szaladnak, hogy ha google chrome-mal futnak, akkor a jobb felső sarokban, a villáskulcsra klikkelve állíthatnak a zoom-on, én mindig átállítom 100%-ról 120%-ra, így tuti nem maradok le egyetlen apróbetűs részről sem! :))

    VálaszTörlés
  10. Pixie! Mindig meg tudsz lepni! Annyira igényesen és aprólékosan dolgozod ki mindig a tortáidat, hogy szinte hihetetlen. Fogalmam sincs mennyi ideig tart neked egy ilyet megcsinálni, de nekem kb 2 nap lenne az tuti! :)Szóval az a lényeg, hogy nagy gratula, mert ez ismét csodás lett! :) Puszi!

    VálaszTörlés
  11. Csatlakoznék Nudlee-hoz. Számomra is hihtetelen ez a részletesség, arról nem is beszélve ami tanulmányutat kell járnod, hogy megismerj egy-egy ilyen figurát. Le a kalappal! ;-)

    VálaszTörlés
  12. Köszi Dina! És a jótanácsokat is a chrome-osoknak. :) Azért a biztonság kedvéért nagyobbra állítottam, de azért furi, hogy a kommentek meg ugyanolyan aprók.

    Nudleee, nagyon ari vagy, köszi! :) Hát egy nap volt nekem is, de úgy általában mindegyik. Irtó csiga vagyok. :)

    Köszike Eszter! Pedig közben mindig azt hiszem, hogy lehettem volna még aprólékosabb, de aztán elfáradok. :)

    VálaszTörlés
  13. Ó, hát ez a figura, nagggyon tetszik :)). Még hogy harcos ??? :) édi-bédi cuki ! látszik, hogy nem vagyok képbe a szgépes játékokkal...

    VálaszTörlés
  14. Pixie!

    Nézz be hozzám, elkészült a Pixie Pie bonbon:)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails