2012. január 5., csütörtök

Névnapi szív torta
Idén még egy tortát sem csináltam, úgyhogy továbbra is a tavalyi termésből szemezgetek Nektek.

Ez a torta például még december első felében készült, Gabriella névnapra. Csak a szív forma volt elvárás, én meg szerettem volna valami nőiesen elegánsat, ezért úgy döntöttem, hogy csak egy félig kinyílt bazsarózsát teszek rá, hogy ezzel is illusztráljam, még fiatal hölgynek készült. A virág tökéletlenségét nézzétek el nekem, továbbra sem vagyok valami gyakorlott a virágkészítésben, majd ha nagyon unatkozom, pótolni fogom ezt a hiányosságot. :)

Dupla csokis volt a torta, kívül a szokásos házi fondantbevonat és a virágokat is fondantból készítettem.
A felirat érdekessége, hogy vajkrémmel készült, melynek ötletét Lengyel József cukrászmestertől vettem. :)  Amúgy nem volt egy egyszerű mutatvány, ugyanis egy vonalat kellett végigvinni megszakítás nélkül. Ebből három réteget tettem rá, hogy térhatásúbb legyen. Hát formailag nem lett éppen tökéletes, de azért szerintem jól mutat.

Egyébként ez volt az első burkolt szív tortám, mert eddig csak csokival, vagy krémmel bevontat készítettem. Meglepően könnyű volt borítani, sokkal jobban rásimult a fondant, mint egy szabályosabb alakú tortára.12 megjegyzés:

 1. Óóóódeszééép! Én is örültem volna neki. :D
  A felirat nekem nagyon bejön, az első volt, ami szemet szúrt, mert "más" és szép. :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett. A felirat is tetszik rajta, tényleg jobban mutat mintha csak simán lenne felírva rá :)

  VálaszTörlés
 3. Szépséges lett, pláne a virág :)

  VálaszTörlés
 4. Lovely cake! Have a wonderful 2012 ;)

  VálaszTörlés
 5. Gyönyörű! A felirat pedig külön dicséretet érdemel.

  VálaszTörlés
 6. Nagyon-nagyon szép, a mini képen nem látszott, így meglepődtem, mikor rákattintottam. A felirat, a virágok, a festés... Gyönyörű!

  VálaszTörlés
 7. "A virág tökéletlenségét..."? :)Ne viccelj.Engem az fogott meg a legjobban, meg a torta árnyalása. Gyönyörű, és nagyon stílusos.

  VálaszTörlés
 8. Nagyon tuti a feliratod!! Eleve nem könnyű szép betűket vonalazni egyetlen húzással, de ezt még háromszor űberelni...apám, nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 9. :) Olyan... bájos az egész, igazán finom lett...!

  A gyöngysort kézzel készíted? Ha nem, akkor megkérdezhetem, hogy milyet gyöngysorkészítőt használsz?
  (Anyukámnak szeretnék majd márciusra egy tortát készíteni, elegánsat, de nem klasszikusan, terrakotta-fehér színben. Tervezgetek, hogy mit kell hozzá beszerezni:))

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm Nektek! :)
  Már megint elszállt az összes hozzászólásom jó pár napra visszamenőleg, nem értem mi van ilyenkor...
  Azért örülök, hogy tetszik Nektek is ez a tripla feliratozás, majd még gyakorolni fogom. :)

  Száva! Igen, most már van gyöngysorkészítőm kb egy hónapja, mert a Sőregi cukrásznagykernél akkor volt akcióban. Szilikonos, kicsit kínlódós kibányászni belőle, de még így is gyorsabban haladok, mint a régi gömbölygetős módszerrel. :) Szóval ezt csak ajánlani tudom, viszont műanyagot ne vegyél, abból még nehezebb kiszedni.

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails