2012. március 12., hétfő

Anyukám szülinapi tortája



Anyukám születésnapjára készítettem idén január végén ezt a tortát, csak azért nem mutattam eddig, mert az utolsó pillanatban beküldtem az ilyenkor szokásos Webcukrász online tortaversenyre.
Nem akartam az idén sem kimaradni belőle, bár tudtam, hogy ez a torta kicsit egyszerűnek számít egy ilyen megmérettetéshez, nem különösebben technikás, se nem olyan látványos, hogy ki tudná a zsűri elemezni. Amiben nekem mégis nehéznek számított, az az, hogy most először próbálkoztam meg drótos cukorvirág készítésével, úgy nézzétek, hogy ez az első darab, ennek megfelelően nem is valami tökéletes. Ettől függetlenül úgy ítéltem meg, hogy anyukámnak tetszeni fog, szereti a fréziát is, és a nem túlcsicsázott, elegáns torták is jobban tetszenek neki.

Kerek szülinapot ünnepeltünk, bár én cselesen csak huszas gyertyát tettem a tortára, amikor bevittem, elvégre nőnek készült. :))) Most alkalmam nyílt egy kicsit a belsővel is kísérletezgetni, mert ugye mindig szegény családom tagjai a tesztalanyok. A legalsó, legnagyobb része a fekete erdő krémem legújabb verziójával lett töltve. A második emelet vaníliás-citromos piskóta volt málna mousse-al. A harmadik, legmagasabb szint pedig két réteg karamell mousse-al és egy réteg rumos krémmel csokis piskótában. 


A virágozás továbbra sem a kedvencem, nem látok benne annyi fantáziát, de ehhez a szolidan díszített tortához szerintem most jó választás volt és az alkalomhoz is illőnek találtam. Tudom, hogy a fréziára alapvetően nem jellemző az ennyire sötét lila árnyalat, de saját magamnak adhatok szabad kezet ugyebár, és szerintem egy ilyen karakteresebb szín most jobban passzolt az összhatásba.

Mivel a versenyt illetően semmi különösebb díjazásra nem számítottam, meglehetősen kellemesen érintett, hogy ezüst éremmel jutalmazták a tortát. :) Nagyon szépen köszönöm!



Egyúttal szeretném értesíteni minden kedves olvasómat, hogy magántermészetű édes kötelesség okán most egy kicsit lassújáraton üzemeltetem majd a blogot, kicsit ritkulnak a bejegyzések, de hamarosan ennél bővebbet is mesélhetek. Lesz egy-két előre beidőzített posztom, így, ha azok okán kedves megjegyzéseket intéztek hozzám itt a blogon, ne haragudjatok, ha kicsit későn reagálok majd rájuk. Addig is kérlek benneteket, drukkoljatok nekem! :)



13 megjegyzés:

  1. Pixie, ez csodálatos! Annyira szépek, finomak, elegánsak és tavasziasak a színek...ezzel a tortával ismét hatalmas sikered lehetett!!!! :-)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű lett a torta! A virágok meg kifogástalanok! Gratulálok hozzá!:)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű, elegáns, Pixie-sen tökéletes. :))Drukkolunk, ez nem is lehetne másként! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép torta, ez már profizmus! Írtam e-mailt, majd ha még lesz időd olvasd el. :-)

    VálaszTörlés
  5. Hűűű!
    Ez a torta valami fenséges! Olyan szép és még ránézni is jó! Biztos, hogy anyukád nagyon örülhetett neki. Gondolom az íze sem maradt le a kinézete mögött.

    Mennek ám a drukkok az édes kötelességhez!!!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép, elegáns, a már Tőled megszokott igényességgel. Gratulálok ehhez is, és a "Másikhoz" is! ;-)

    VálaszTörlés
  7. Hát ez gyönyörű lett. Biztosan örültek neki.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok! Gyönyörű,igényesen kivitelezett torta,Biztosan nagyon örült anyukád.Gratula az éremhez.

    VálaszTörlés
  9. Gratulálok, nagyon szép!:)

    VálaszTörlés
  10. Gyönyörű !!!!!És megy a drukk.

    VálaszTörlés
  11. Gyönyörű lett ez a tortád is, csodás színekkel! Gratulálok és persze drukkolok is! :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails