2012. október 24., szerda

Eklektikus torta Tim Burton karakterekkel



Annnnyira imádtam ezt csinálni! 
Álmaim vágya volt egy hasonló feladat, csak arra nem gondoltam, hogy az elképzeléseimnek megfelelő kivitelezésre legalább egy hét szabadidő kellett volna. :) Így ez most egy egyszerűsített forma ahhoz képest, de mégis az aktuális kedvencem, már csak a témája miatt is.

Tim Burton, mint filmrendező és mint művész is nagy kedvencem, úgyhogy teljesen bele tudtam élni magam az ünnepelt lelkivilágába, aki 17. szülinapját ülte ezzel a tortával. 
Anyukája teljesen szabad kezet adott, csak annyi megkötés volt, hogy szerepeljen két konkrét figura a tortán, az Alíz Csodaországban Tim Burton-féle filmváltozatából a nyúl és a macska. Ezekhez én egyéb karaktereket társítottam, amik ugyan más filmekben szerepelnek, de nekem nagyon tetszenek amúgy, gondoltam az ünnepeltnek is bejönnek majd. 

Én 17 évesen tuti odalettem volna egy topsy turvy tortáért, ami a téma bolondságához is elég jól passzol szerintem, úgyhogy az emeletek ferdeségét még egy kicsit fokozva olyan mintát próbáltam rászerkeszteni, hogy az optikai csalás még húzósabb legyen.
Ha most nem egy kis szülinapi tortáról lett volna szó, biztos tovább bonyolítom a dolgokat, szerintem minimum egy százfős esküvői torta lett volna a megfelelő méret, hogy rendesen kiélhessem magam. :))


Belsőleg epres-joghurtos tölteléket rejtett a torta csokis piskótában, a figurákat most is marcipánból készítettem. 
Nem beszéltem személyesen az ünnepelttel, de szinte biztos vagyok benne, hogy ha a szülinapi tortája ilyen volt, az esküvőjére ilyen figurákat fog kérni. :D

15 megjegyzés:

  1. Emelem a keménykalapom! Eszméletlenek a figurák!! Tim Burton nálam is nagy kedvenc :)

    VálaszTörlés
  2. És még csak ki sem élted magad teljesen?? Milyen lehet az ha igen - ezt én már elképzelni sem tudom...:))) Fantasztikus! Egyszer engem is meglephetne valaki egy ilyen tortával...

    VálaszTörlés
  3. Hehhe, Tim nálam is az Isten kategóriában szerepel, imádom, zseniális elme! A tortád csúcsszuper, a figurák is eszméletlenek, a színek is olyanok, amilyeneknek lenniük kell! Azt hiszem ma újra a Halott menyasszony lesz az esti mese (legalább 20-adszor), gyerekeimet is sikerült "megfertőznöm" Tim alkotásaival. :)))

    VálaszTörlés
  4. Szó szerint mesés lett ez a torta! :)

    VálaszTörlés
  5. Hát igaz, ami igaz! :) Igen nagy sikere volt a tortának, 12 kamasz ülte körül fél órát, csodálgatta, aztán persze nekiesett.... :)
    Pixie, szerintem fantasztikusan jól sikerült, így utólag is nagy köszönet érte!!! :)
    Az esküvői torta remélem kicsit odébb lesz, és hát igen...semmi sem kizárt. :)
    Ötletünk egyéb családtagoknak: nos, van bőven. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én köszönöm! Főleg azt, hogy elkészíthettem! :)) Én is azt hiszem, hogy annál jobb, minél később lesz az az esküvő. ;) Addig is remélem hasonlóan jó ötletekkel bombáztok majd...

      Törlés
  6. Irtóóó jó lett és nagyon Neked való feladat volt! ;-) Szuper jól megcsináltad!

    VálaszTörlés
  7. Csak a számat tátom!,az a nyúlarc zseniális!:))

    VálaszTörlés
  8. Húúú, ezt tényleg fantasztikus lett, először csak a képet láttam, de egyből leesett, hogy Tim Burton, utána olvastam, hogy tényleg... :).

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm! Aranyosak vagytok!!! :)

    VálaszTörlés
  10. a kedvenc mesém :) a kalapoooooos :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails