2012. november 2., péntek

A gomba kalapja


Ez a címe annak a Bogyó és Babóca mesének, mely alapján a torta készült. A konkrét sztoriról csak annyit tudok, hogy a gomba elveszti a kalapját (?) és az után kajtatnak a bogárkák, de annyira mégsem vagyok képben, mert ez nálunk valahogy kimaradt. :)

Immár a harmadik Bogyó és Babócás torta volt itt nálam, először a cseresznyés mesét, másodszor a papírsárkányos és dinnyeevős történetet öntöttem tortába. Örültem, hogy most valami új feladat van, lehet valami új formában gondolkodni.


Egy webes könyvesbolt oldalán néztem meg a könyvborítót, azt próbáltam figurákba önteni és miután őszi történetről van szó, úgy gondoltam, hogy színes falevelekkel díszítem. Úgy érzem egész kellemes kis összhatása lett...
Fondantborítás alatt csokitorta volt marcipánfigurákkal, de a gomba egy pici csokitortából volt formázva, egyedül a kalapjába nem töltöttem semmit.

Kétéves kislány szülinapjára készítettem, nagyon cuki volt, mert sírva fakadt, mikor betettük a dobozba, hogy haza lehessen vinni. Sokáig kellett neki magyarázni, hogy attól, hogy ő nem látja, még ott van, és ha kicsomagoljuk, még sokáig nézegetheti. :)


7 megjegyzés:

  1. szépséges! :) Fantasztikus színeket "varázsoltál" a tortára!

    VálaszTörlés
  2. Jaaj de tüneményes torta, én is ilyet szeretnék Abi 2. szülinapjára....szereti ezt a mesét..taníts meg ,hogy kell készíteni!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát Erika, vannak oktatófilmek a témában, de ha konkrétan ezt akarnám megtanítani neked ilyen távolságból, Te is megőszülnél, meg én is. :DD

      Törlés
    2. heheh:)) jaj de kár, na mindegy akkor marad a Peppa Pig!:)

      Törlés
  3. De cuki! Szeretnék most gyerek lenni!!! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails