2012. november 28., szerda

Harmadik blogszülinap a legfrissebb répatortával és egy kis meglepetés



Nekem is hihetetlen szinte, de már a harmadik szülinapját ünnepli a blog. 
Úgy elröppent az idő ... felnőnek a gyerekek... hüpp.... :)
Mostanság kicsit kevesebbet mozgolódtam, az igaz, de muszáj volt utolérnem magam minden fronton, ami korántsem érzem úgy, hogy megtörtént volna, hisz még csak most jön a karácsonyi készülődés. Mielőtt belecsapnék a lecsóba, azért még hoztam Nektek egy aktuális blogszülinapi jépatojtát. :)
Bírom még tovább is variálni, konkrétan aszalt fügét csempésztem a répa mellé, amiért utólag megveregettem a vállamat. Tuti, hogy amikor lehet, teszek most már bele, ugyanis a füge magos része nagyon kellemesen roppanóssá vált a sütés alatt, és az íze pedig igazán pikánssá tette az összhatást. Mivel a répatorta alapvetően egy töltelék nélküli sütemény, mindig jól kiegészíti egy kis krém a tetején, aminek én most egy citromos-fehércsokis mázt készítettem. Durvára vágott pörkölt dió segíti még a ropogósságát a tetején, plusz egy kis aranyra színezett cukorral szórtam meg az ünnepélyesebb hatás kedvéért. :) A legjobb, ha az egész diót előre megpörköljük kicsit, utána daráljuk le a sütibe szánt részt, úgy még finomabb!


Mielőtt megosztanám veletek a receptet, még el kell mesélnem, hogy a blog kapott egy ajándékot még a szülinapjára.
Tegnap megjelent a Vidék Íze magazin legfrissebb, decemberi száma, melyben én is kaptam két oldalt, ahol engem és három receptemet mutat be röviden, de velősen. :) Csak azért írom, hogy röviden, mert sajnos olyan komplikált recepteket adtam, hogy nem fért be a teljes szöveg a két oldalba, így az ott szereplő Mogyorós süteményhez járó mazsolalekvár és a Baked Alaskához (sült fagyi) járó csokifagyi és ribizliöntet receptjét majd itt a blogban olvashatjátok .
Ezúton is köszönöm a lehetőséget, és, hogy szemet vetettek rám és a blogomra! :) Az újságban egyébként jó kis adventi recepteket és karácsonyi ajándékötleteket is találtok.
Jöjjék hát a recept!



Répatorta szárított fügével és citromos-fehércsokis mázzal

Hozzávalók egy 18 cm-es átmérőjű formához:

3 tojás
13 dkg barna nádcukor
150 ml olaj
15 dkg reszelt sárgarépa
15 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1 csipet só
5 dkg darált dió
10 dkg apróra vágott szárított füge

A mázhoz:
5 dkg fehér csoki
3 ml tejszín
1-2 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál lecsepegtetett tejföl, vagy krémsajt

+
durvára vágott dió a tetejére

A tojásokat elektromos habverővel habosra keverjük a nádcukorral. Hozzákeverjük az olajat, majd simára dolgozzuk az összekevert szárazanyagokkal. Beleforgatjuk a diót és az apróra vágott fügét. 
Sütőpapírral bélelt formába öntjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt tűpróbáig sütjük.

A mázhoz felforrósítjuk a tejszínt és a csokira öntjük, kevergetjük, míg fel nem olvad. Langyosra hűtjük, hozzákeverjük a citromlevet, majd apránként a lecsepegtetett tejfölt. A kihűlt répatorta tetejére simítjuk és megszórjuk enyhén megpörkölt apróra vágott dióval.

 

18 megjegyzés:

  1. Boldog blogszülinapot Neked és sok-sok kitartást a továbbiakhoz! :)
    Az új répatortád szuperül hangzik, én tuti kipróbálom!

    VálaszTörlés
  2. Boldog blogszülinapot kívánok, és gratula a megjelent receptekhez is. Guszta ez a jépatojta is:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom a répatortát, van egy bevált receptem, de szeretek mindig újat is kipróbálni ezt tutti, hogy kifogom :))). Köszi, hogy megosztottad! A Vidék Íze magazint mostanában meg szoktam venni, nekem tetszik és igazán örülök, hogy a Te blogod, és receptjeid is benne vannak, gratulálok :)!

    VálaszTörlés
  4. Drága Pixie barátosném!
    Emlékszem amikor közel 3 éve ráakadtam a blgodra és ámulattal néztem a számomra szinte elérhetetlennek tűnő csodáidat. Rajongtam értük, minden napos programommá vált blogod olvasása, élveztem a letisztult , precíz stílusodat.
    Mára elmondhatom, hogy Te és a 3 éves blogod életem aktív és meghatározó részévé vált, és nagyon-nagyon hiányozna ha elveszíteném.
    Köszönöm, hogy vagy nekem....mint blogger, mint EMBER! -bocsánat ha csöpögőssé váltam cseppet, de néha talán szabad azt is:)

    A Vidék Ízét megvettem...és csak gratulálni tudok, hogy egy ilyen színvonalas lap részese lettél most már örök időkre........majd nagyi korodban lesz mivel dicsekedned:)))

    Boldog 3. blogszülinapot Jépatojta pedig van!!!!

    VálaszTörlés
  5. Hát gratulálok! :)) Mind az "éltes" korhoz a blogon, mind a médiaszerepléshez! Nem semmi! Kívánom, hogy végre felfedezzenek Téged, varázslatos személyiségedet, zseniális tehetségedet, határtalan kreativitásodat! A legjobbak közt a helyed, azaz igazából az én szememben a topon vagy! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Pixi! Boldog blogszülinapot és további sikeres blogolást kívánok!
    A "jépatojtád" jól néz, szívesen megkóstolnám!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Pixi! Boldog blogszülinapot kívánok és további sikeres blogolást!
    A Torta jól néz ki, biztos finom, mi is nagyon szeretjük a répatortát.

    VálaszTörlés
  8. Gratulálok drága Pixie! Bár egy ideje nem jön a "céges" Vidék íze :)), de semmiképp nem fogom elmulasztani... kivi vagyok. :) A répatorta recept is klafa, hisz ne feledd: jepatojta márpedig van!

    VálaszTörlés
  9. Drága Pixie nagyon boldog blogszülinapot!!!
    Gratulálok az interjúhoz, azért ez nem semmi! :-)))

    VálaszTörlés
  10. Boldog blogszulinapot kívanok, gratulalok a megjelent receptekhez is !!!

    VálaszTörlés
  11. Heppi börzdééj túúú júúúúú! :) Tényleg repül az idő... Szinte hihetetlen! Most ünnepelted az elsőt, még tisztán emlékszem! Az újságban való szerepléshez pedig nagy gratula! Anyukámmal meg fogom vetetni és ha otthon leszek, megnézlek! :) Puszillak!

    VálaszTörlés
  12. Boldog blogszületésnapot! Köszönjük a receptet! Gratulálok az újságban megjelent receptekhez is! Hajrá és csak így tovább!

    VálaszTörlés
  13. Itt is kívánok Nagyon boldog születésnapot és gratulálok! Mind a bloghoz, a csodálatos tortáidhoz és az újság szereplésedért is! Csak így tovább! Puszi! ;-)

    VálaszTörlés
  14. Drága Pixie!
    Még nagyon-nagyon sok boldog blogszülinapot kívánok már csak a saját, jól megfontolt érdekünkben is, hiszen mindig öröm benézni hozzád! Gratulálok az újsághoz is, a répatorta pedig csúúúcs!
    Csak így tovább!
    K

    VálaszTörlés
  15. Megkésve, de utólag is nagyon boldog blogszülinapot, még legalább ennyit neked - és nekünk is belőle :)

    VálaszTörlés
  16. Nagyon szépen köszönöm Mindannyiótoknak! Olyan aranyosak vagytok, hogy egészen meghatódtam! Millió puszi Nektek! Remélem velem maradtok! :)))

    VálaszTörlés
  17. Boldog blogszülinapot kívánok! Gyönyörű a tortád, és láttam a Vidék ízében a szépséges receptjeidet! :) gratulálok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails