2012. november 30., péntek

Meséhez a tortát



Különleges megbízatásom volt a múlt héten, ugyanis kedves ismerősöm kislánya írt egy mesét, abból kellett tortát kreálnom.
Közös névnapozásra készült egyébként, de főleg a nagymamát szerette volna meglepni a saját kezűleg írt mesével, ami egy szitakötőmamáról és öt kis szitakötőgyerekről szól. :)
A képeken sajnos nem látszik mind az öt kis szitakötő, mert egyenletesen akartam elrendezni a tortán, hogy a hátulja se legyen üres. 

Megoldhattam volna egyszerűbben is, ha csak úgy felfestem a szitakötőket a tortára, vagy ráragasztom, de úgy gondoltam sokkal szebb lenne, ha kicsit plasztikusabb, így a bonyolultabb megoldást választottam. A szárnyakkal elbajlódtam egy kicsit, jó párat sikerült összetörni, meg ki is kellett találni, hogy tudom úgy összeállítani, hogy ne sérüljenek a legkisebb rázkódásra. A végeredmény azt hiszem egész mutatós lett, bár eredetileg világosabb alapot képzeltem el, de aztán végülis nem zavar, hogy ilyen sötétkék lett, mert egy tó eleve nem áttetsző normál esetben.

Belülről egy nagyon fincsi málnás tölteléket sikerült készítenem a csokis piskótába, a maradékot szépen elkóstolgattam, remélem tudom majd rekonstruálni. :)
A fotózással mindig bajban vagyok, most se sikerült igazán jól eltalálni a hátteret, nem jönnek úgy ki a színek, ahogy az a valóságban volt, remélem egyszer majd ráérzek erre is...


És most lássátok az ihletadót! :)







5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, légies,mint mindig :) A fényképezéssel én is bajban vagyok, kis lakásunkban nem tudok beépíteni normál méretű fotoboxot, hátterem alig van, és mikor este befejezek egy tortát, már csak a lámpa sárga fénye marad megvilágításnak... Ha tudok jó alternatívát megosztom veled a szokott módon ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszi! :) Az jó lenne, mert vakuval nem is merek fényképezni, mindig botrányosan sikerül. Akkor még mindig jobb borús ég alatt a szabadban, az legalább nem fénylik...

      Törlés
  2. ez olyan Pixie-s lett .........ez védjegy lehetne

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a torta,és a meseképek is helyesek...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails