2013. január 14., hétfő

Téli torta




Kinn sűrű pelyhekben hull a hó, amerre a szem ellát fehér a táj, én pedig rájöttem, hogy épp egy hasonló kép lebegett a szemem előtt, amikor ezt a picurka tortát elkészítettem még tavaly novemberben.
Kifejezetten a Vidék Íze magazinnak készült, ezért kellett még az igazi téli időjárás előtt ihletet kapnom, hogy a decemberi számban passzoljon az Ünnepek előtti hangulathoz.


Tartalma egy korábbi receptem, a Fahéjas karácsonyi torta mézes fehércsokis krémmel picit átalakított változata volt. A fahéjas piskóta kakaóssá alakult és fondantbevonatot kapott a torta.

Sajnos azt nem kalkuláltam bele az elkészítése során, hogy hosszú ideig fog a torta reflektor alatt aszalódni, így a képeken látszik, hogy kicsit már megrogyott szegényke. Mindezek alapján már teljes mértékben megértem, hogy miért használnak polisztirol műtortákat a fotózásokhoz, egy könnyű tejszínes krémmel töltött torta nem bír ki órákat melegen tartva, úgyhogy ezt a jövőre nézve megjegyzem magamnak.

A kisebb szépséghibáktól eltekintve szerintem egész csinoska lett. :)




8 megjegyzés:

  1. Én már az újságban is megsasoltam! ;-) Nagyon jó lett, olyan hangulatos és imádom a színösszeállítását is!

    VálaszTörlés
  2. Pixie, meseszép ez a torta! Nekem az alsó szint a kedvencem a kis házikókkal.

    VálaszTörlés
  3. Már vártam ezt a bejegyzést. :) Hangulatos, és gyönyörű, mint mindig!

    VálaszTörlés
  4. Igazán gyönyörű lett ez a tortád is. :) Hány szeletes volt?

    VálaszTörlés
  5. Hát ez... most nem találok szavakat!:)
    Türki!, gömb alakú! és kacskaringós díszes! Mesés!

    VálaszTörlés
  6. Főleg a színei tetszenek! Meg a formája! Meg a gömb a tetején! Mega...MEGA!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails