2013. február 18., hétfő

Levendulás tortaHát itt a még januárban beharangozott másik levendulás torta. 
Szegény kicsit meg lett rángatva, mire rendeltetési helyére ért, ugyanis január elején a legnagyobb hóviharban nem tudták elvinni tőlem idejében, ezért már egy kicsit megviselt lett szegényke, de remélem ezt csak én látom rajta. Lakberendezési enteriőrfotózáshoz készült, kifejezetten a francia vidéki stílushoz passzoló külső volt a feladat.
Az első ilyen témájú torta sikere után most olyan kedvesek voltak, hogy nekem is készítettek pár képet csak a tortáról, amit nektek is megmutathatok. Azért ez így mindjárt más, mint az én kétbalkezes szerencsétlenkedésem az erkélyen...


Az általam készítetteket csak azért mutatom, hogy látszódjon a cukorból készített kis cukorlevendula csokor a tetején, illetve, hogy látni lehessen milyen volt a viszontagságok előtt. Sosem csináltam még ilyet, így csak egy rögtönzés volt, meg lehetne biztosan szebben is formázni a virágokat, de ahhoz több gyakorlat és tudás kellene, mint ami nekem van. Érdekes, hogy mennyire más színe van így a tortának...


Szerettem volna valami franciás könnyedséget vinni bele, ezért rajzoltam az alsó szint oldalára a fehér kis levendulasziluetteket, amit úgy gondoltam, hogy majd rézkarc hatásúak lesznek,  nem tudom mennyire sikerült ezt megvalósítani.

A belsejét tekintve levendula és csoki, azaz a krém konkrétan levendulás volt, de ezt még tökéletesítenem kell, ugyanis annyira telítődtem a levendula aromájával, hogy már semmilyen ízt és illatot nem éreztem azon kívül, így fogalmam sincs milyen mértékben sikerült adagolnom.

A szép képeket Fabricius Anna fotós készítette, köszönet és hála érte! :)


23 megjegyzés:

 1. Drága Pixie! Csodás lett (már megint..) Mániám a levendula, ékszerben, dekorációban, szívemben-lelkemben ott van :) Egy ilyen esküvői tortát én is elfogadnék ;) Pussz

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm drága Haboska! :) Rajtam nem múlna, ha ilyen esküvői tortád lenne. ;) Én is szeretem a levendula színét és látványát, de bevallom őszintén, az illatából most egy kicsit elegem lett. :)

   Törlés
 2. Gyönyörű! A torta is profi, a fotók is jók. A profi csak azért másabb, mert jobban ért a géphez, hisz ez a hivatása. Gondolom a fehér-egyensúllyal játszott, azért adja jobban vissza az eredeti színt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Galagonya! Igen, persze, tudom én is, hogy mennyire sokat számít egy profi fotó. Nekem nincs tükörreflexes gépem, kompakttal meg soha nem lehet olyan hatást elérni, meg amúgy sem értek hozzá. Azért jó érzés végre egy ilyen profi fotós szemén át is viszontlátni egy tortámat.

   Törlés
 3. Nagyon szép! Tetszik az elmosódó színezés, no és hát a levendulacsokor!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Marisz! Próbáltam valami kis egyediséget csempészni bele, most így sikerült. :)

   Törlés
 4. Csodálatos lett! A festés az oldalán zseniális! Az ötlet és a kivitelezés is! A virágról nem is beszélve.
  Gratulálok!

  VálaszTörlés
 5. Hűűűű! Mindig ámulok és bámulok, hogy milyen csodákat alkotsz, de EZ!? Ez maga A CSODA. És ötvöződik benne minden kedvencem:D Gyönyörű! Gratulálok hozzá!:))

  VálaszTörlés
 6. Nagyon profi. :) Gyönyörű, és elegáns torta.

  VálaszTörlés
 7. Ez valami álomszép lett! Nagyon szépséges és a környezetben is nagyon jól mutat a fotókon!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Eszter! :) Nekem is nagyon tetszik a profi fotón, elkelne gyakrabban egy házi fotós, hogy meg legyek elégedve. :D

   Törlés
 8. Szia! Valahova leírnád, hogy lehet ilyen virágokat készíteni? Illetve a torta oldalára hogy készítetted, hogy ilyen színátmenetes legyen, ill. bele a virágokat?
  Nagyon szépek a munkáid!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen! Hát, őszintén szólva a virágokat menet közben próbáltam kialakítani ilyenre, nincs hozzá se fázisfotóm, se semmi. Mivel nem is lettek valami tökéletesek, egyelőre nincs értelme hozzá leírást készíteni. A torta oldalán a virágokat fehér ételszínezékkel festettem rá vékony ecsettel.

   Törlés
 9. Gyönyörű! A cukorvirág a tetején fantasztikus! A színeket nagyon eltaláltad! :)

  VálaszTörlés
 10. Istennő vagy......mondom én már régen!!! Haboska esküvői tortája rendelés leadva.

  VálaszTörlés
 11. Gyönyörű a torta is és a fotók is!
  (Lilát meg főleg nem tudok fotózni!) :-)

  VálaszTörlés
 12. Gyönyörü a torta! Az oldalára a piruetteket mivel rajzoltad?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Névtelen!
   Köszönöm szépen. :)
   Folyékony fehér ételfestékkel.

   Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails