2013. november 15., péntek

Disznótoros torta rémült malackával




Boriéknak is a sokadik tortát készítem már, most aktuálisan 60. szülinapot ünnepeltek a családban. Bori apukájának régi vágya volt, hogy részt vegyen egy igazi disznótoron, de valahogy úgy hozta az élet, hogy ez eddig nem adatott meg neki. Így hát a gyerekek gondoskodtak róla, hogy ha kicsiben is, de valamiképpen részesüljön ebből az élményből. Ehhez járultam én hozzá ebben a formában, ami remélem okozott azért vicces perceket a bulin. :)

Az első ötletük az volt, hogy egy vágódeszkán legyen kolbász, hurka, szalonna, stb. Én ettől rögtön meg is rettentem, gondoltam inkább átpasszolom a feladatot Krickynek, hisz végülis ő a nagy mestere ennek a témának, de előtte még felvetettem, hogy nem lehetne-e valami más, ami szintén passzol a témához. Szerencsére elfogadták az ötletemet, hogy egy rémült kismalac kukucskáljon ki egy fazékból, ami ugyan nem konkrétan a disznótorra utal (mert ugye a nagy fazékba a szerencsétlen egyéb alkatrészeit szokták dobálni, az kicsit durva látvány lett volna), de a böllérkéssel és zöldségekkel kiegészülve már inkább stílszerű. Gondoltam megküzdök a deszkafelülettel is, különben soha nem fogom megtudni, hogy képes vagyok-e rá, ezért egy asztallap szerűséget terveztem alá, vontam be fondanttal és mintáztam faerezetűre.


A torta úgy 25 szeletes volt körülbelül, és mindez a fazék részében összpontosult, tehát úgy kellett felfognom, mint egy emeletes tortát, azaz két részletben lehetett elméletileg felszeletelni. A malacfejet kekszmasszából készítettem és marcipánnal burkoltam, de próbáltam úgy összeállítani, hogy ne legyen nagyon édes, így nagyon sötét kakaópor és étcsoki is került bele.


A zöldségek marcipánból voltak és nem vagyok velük igazán megelégedve, a paprikák jobban mutattak volna, ha még le vannak fújva étellakkal, és fényesebbek, de ilyenem nem volt, így maradtak úgy. A fokhagyma meglepően jól sikerült egyébként, kár, hogy a fotó ezt nem adja vissza.
Dukált volna még a témához egy szép nagy pálinkás üveg is felespoharakkal, de úgy éreztem rontanák az összképet. :D

A torta minden része ehető, az alátétet kivéve természetesen, és nem csak ehető, hanem élvezhetően fogyasztható, ha értitek mire gondolok. ;)
A fazék belseje tejszínes csokitortát rejtett.
Vicces kis adalék, hogy az ünnepelt eltette emlékbe a malacka orrát, mert azt így meg lehet mutatni a haveroknak. :)))

8 megjegyzés:

  1. Mester vagy Pixie, én mondom!!! Bárcsak ilyen tortát ehetnék a hamarosan eljövő, szokásos, januári disznóvágás helyett... :(
    :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága vagy! :) Hát teljesen megértelek, én is kimaradnék az efféle szórakozásból... :P

      Törlés
  2. Ujjé, röf-röf ..........ez aztán a disznó a javából. Az ötlet és a kivitelezés is csodás!!

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy veled csináltatok egy ilyen piros fazekat magamnak! Mert ez zománcos, én meg régimódi vagyok, és az olyanokat szeretem.
    Ami benne van, különösebben nem hoz lázba, de csudajól megcsináltad! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szívesen Marisz, de gyanítom, hogy nem fogsz benne pacalpörit főzni! :D

      Törlés
  4. Veszettül jó ötlet és mesteri a kivitelezés. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails