2014. március 18., kedd

Cicás torta a második szülinapra
Prüntyikém szülinapi tortáját megint sikerült az utolsó pillanatban "megszülni", konkrétan a díszítés utolsó fázisában dőlt el az is, kutyák, avagy cicák legyenek-e a tetején. :)

Egy gondolat motoszkált csak a fejemben, hogy ne legyen rózsaszín, kicsit be akartam magamnak is bizonyítani, hogy más színekkel is lehet kislányoknak való tortát készíteni, ezért lett kék és piros az alap.
Nem akartam nagyon túlbonyolítani, mivel viszonylag pici a torta, így a kevesebb több elvet alkalmaztam ismét. Tudtam, hogy nem akarok konkrét mesefigurát, azokkal ráérek akkor, amikor már hangos szóval követeli, hogy neki konkrétan mi kell, így meg maradhattam a cicáknál, amik (a kutyák mellett) most az abszolút favoritok nálunk.


Belülre egy mandulás-narancsos piskótát készítettem, hozzá barackos túrókrémet nyírfacukorral édesítve, nehogy túlpörögjenek itt nekem a kölkök a buli után.
A két gyertyát elsőre sikerült elfújni, majd nagytesóval együtt szép módszeresen lebontogatták a kis szivecskéket, csak egy macsekot sikerült megmenekítenem az utókornak, hogy volt egyszer egy második szülinap. :)


4 megjegyzés:

 1. Micsoda párnás kis kacsók tapogatják a tortát :)) Irtó cukira sikerült (a torta és a gyermek is ;)

  VálaszTörlés
 2. Isten éltesse a Prüntyit......csodaszép nagylány lett belőle mióta nem láttam.
  A torta annyira bájos lett, nem kell erre több cicoma valóban.

  VálaszTörlés
 3. Nagyon cuki mind a négy "kismacska"! ;-)

  VálaszTörlés
 4. Isten éltesse Prüntyikédet sokáig! Nagyon bájos kislányka! :)
  Aranyos tortát kreáltál neki.

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails