2016. október 8., szombat

Cukorvirágos álmok




Ez a rózsa kérem szépen nem a kertben termett.
Ez kérem szépen cukorból van!
Tudom, tudom, láttatok már tőlem egynéhány drótos technikával készült cukorvirágot, na de ilyen élethűt még biztosan nem. ;)

Azért mutogatom olyan bőszen, mert nem tudok betelni vele, néha még meg is szaglászom, hogy biztos nincs-e rózsaillata, pedighát. :D

A nagy titok, hogy miért is tudok én ilyen szépséget készíteni, nem rejlik másban, mint, hogy egy igazi nemzetközi cukorvirág mesternél jártam, Alena Ujshagnál.
Ha eddig még nem hallottatok róla, érdemes mielőbb utána nézni, mert Magyarországon is oktat időként és ha el tudtok csípni egy tanfolyamot, érdemes mindjárt bejelentkezni.
Csodálatosan élethű virágok kerülnek ki a keze alól és szinte botanikailag pontos virágszerkezeteket épít fel egy kis cukormassza és a virágdrót segítségével.


Az egész napos tanfolyam keretében apró trükköket és fogásokat leshettünk el, ami egy kicsit magasabb szintre helyezte számomra a cukorvirág készítés nívóját mivel eddig - mint minden mást is -, kizárólag saját kútfőből kísérletezgetve készítettem a drótos virágaimat. Nem is voltam velük igazán megelégedve, különösen a rózsákkal gyűjt meg a bajom.
Pedig aztán első ránézésre nem olyan bonyolult virágocska ez, és elég sok változata van, így szinte bármilyen formára rá lehet sütni, hogy ez az, ha hordozza a virág alapvető jellegzetességeit. Nekem valahogy soha nem tűnt természtesnek, amiket eddig formáztam, bár láttam magamon a fejlődést, mégsem voltam elégedett.
De most aztán úgy kigyakorlom ezt, hogy még! :D


Egy biztos, hogy Alenához érdemes volt elmennem, ha lehetőségem nyílik rá, biztos lesz még virágtanfolyama, amire szívesen beneveznék.
Ajánlom  mindenkinek, aki fejleszteni szeretné tudását, vagy biztos alapokat szeretne kapni a gyakorláshoz. Kukkantsátok meg Alena facebook oldalát, csodákat fogtok látni! :)

2016. október 6., csütörtök

Őszi torta



Megjelent a Tortadíszítés Magazin aktuális száma, melyben ezen az őszi hangulatú tortán bemutatom hogy kell diófa levelet, marcipán diócskát és facsemetét készíteni tortadíszként.

Fussatok érte, le ne maradjatok! :)

2016. szeptember 12., hétfő

Trópusi habcsóktorta - Segítsüti 2016




Újra Segítsüti és újra Jépatojta a fedélzeten! :)
Idén a Peter Cernyi Alapítványon keresztül a koraszülött- és csecsemőmentők részére gyűjtünk.
Bővebben ITT olvashattok a támogatott szervezetről.
A befolyt összegből mentőautókban használatos eszközöket és gyógyszereket fogunk vásárolni, melynek elszámolásáról szokás szerint utólag tájékoztatunk minden kedves licitálót.
Idén is 30 gasztroblogger anyuka süti a finomabbnál finomabb sütiket, tortákat, csak győzzetek válogatni! :)
Nagyon megköszönjük, ha viszitek az akció hírét!

Én idén az éppen dúló "indián nyár" hangulatához illő trópusi ihletésű tortát készítettem. :)
A torta ízvilága azoknak kedvez, akik szeretik a kissé savanykás, de ízes süteményeket, mert a citrusos, vajas, mandulás piskótalapok között mangós és maracujás krémsajtos töltelék lapul valódi gyümölcsvelővel, finom habcsókkrémmel és ropogós habcsókokkal. A frangipani virágokra emlékeztető kis cukorvirágok is a torta részét képezik. :)
A torta glutént és laktózt is tartalmaz, ezért az ezen összetevőkre érzékenyek kérem ezt vegyék figyelembe!

A tortát Budapesten tudom átadni személyes átvétellel.

Az akcióban részt vevő sütikre a Segítsüti oldalán ITT lehet licitálni.
Hajrá!

2016. április 14., csütörtök

Cseresznyetündér torta



Megjelent a Tortadíszítés Magazin legújabb száma!
Én ezzel a kis cseresznyetündérkével készültem, melyet a részletes leírás és fázisfotók alapján Ti is elkészíthettek.
Külön felhívnám a figyelmet a kosárfonás technikájára, melyet marcipán, vagy fondant segítségével tortára is rá lehet varázsolni.

A különszám kifejezetten szuper gyerektortás leírásokkal van tele, úgyhogy mindenképp ajánlom konyhatündér anyukáknak! :)

2016. április 7., csütörtök

Tavaszi édes omlett

Mokka_160405_CLN fem3 01_frame_144209.jpg



Az itt látható édes omlettet a Fem3Café délelőtti adásában követtem el. 
Bármilyen idénygyümölccsel elkészíthető, én most a közelgő szezonra tekintettel friss epret használtam hozzá.
Egyszerű, akár egy normál omlett, kis csavar benne, hogy én házilag lecsöpögtetett tejfölből készült krémsajtot használtam hozzá, illetve ugyanebből készítettem egy kis extra vaníliás öntetet is ráadásként.
Minden fiúcskának, férfinak, nagypapának ajánlom ágybareggeli elkészítésére szíve hölgyének, garantált lesz a rajongás. ;) :D

Tavaszi édes omlett

Hozzávalók az omletthez 2 személyre:
4 egész tojás
2 dl magas zsírtartalmú tejföl
1 csapott evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál vaníliás cukor (vagy egy rúd vanília, plusz két evőkanál kristálycukor)
csipet só
2 dkg vaj
friss eper, egyéb idénygyümölcs

Az omletthez habosra verjük a tojásokat. A korábban savójától lecsepegtetett tejfölből egy evőkanálnyit simára keverünk a keményítővel, sóval és egy evőkanálnyi vaníliás cukorral. A keveréket hozzákeverjük a tojásokhoz. A vajat felolvasztjuk és ebből egy evőkanálnyit ebből is hozzácsurgatunk, a többit félretesszük a sütéshez.
A maradék vajjal kikenünk egy serpenyőt, forróra melegítjük és a massza felét beleöntjük. 

Lassú fokozaton kezdjük sütni, majd amikor a szélén már látjuk hogy sül az omlettünk, egy megfelelő méretű fedőt borítunk rá. Ha látjuk, hogy már a felülete is bőrösödik, megmosott, megpucolt és szeletkékre vágott friss epret rendezünk el rajta, majd félbehajtjuk az omlettet és mindkét oldalát még egyszer finoman átsütjük.
A maradék krémsajtot kikeverjük a vaníliás cukorral és a kész omlettet tányérra csúsztatva meglocsoljuk vele, majd a maradék gyümölccsel dekoráljuk.
Ízlés szerint porcukorral még megszórhatjuk.


Az elkészítéshez videós segítséget itt találtok:
http://fem3.hu/musoraink/fem3cafe/receptek/17182_tavaszi-edes-omlett.html


2016. március 27., vasárnap

Nyuszis torta

Boldog nyulakat mindenkinek! :)

2016. március 16., szerda

Torta az Operettszínházban




Nagy megtiszteltetés ért bennünket a minap! :)
Kerényi Miklós Máté, musicalszínész, énekes, színész 33. születésnapjára készíthettünk tortát, mely nagy szerepet kapott az ünneplés során.

A "Dal a tortán" című egész estés koncert záró akkordjaként szolgálták fel az ünnepeltnek a színpadon, így már szinte bánom, hogy csak 60 szeletes volt, mert 900 ember volt jelen, így nem juthatott mindenkinek. :) Aki nem ízlelhette, az is csodálhatta, mert a kivetítőre is kikerültek az itt látható fotók.



Belsőleg mascarpone-málna krémmel töltött könnyed citrusos piskótát rejtett és marcipánnal burkoltuk. A figurát most nem marcipánból, hanem cukormasszából formáztam, hogy kellően ki tudjon száradni és emlékbe is el lehessen tenni. Karikatúrát igyekeztem formázni Máté arcáról lehetőség szerint visszafogott formában, mert sose lehet tudni, ki mennyire sértődős az ilyesmire. ;)



Személyes adalék, hogy különösen kellemes élmény volt a megrendelőt, Dancs Annamari művésznőt, Máté menyasszonyát megismerni, aki egy igazi kis tündér, nélküle nem lett volna ilyen klassz ez a torta! :)

A helyszínen készült fotók a szinpadfoto.hu és Mikó Bea fotográfus munkái.





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails