Ma reggel jépatojtát sütöttem a tévében! :)
A Fem3 Café délelőtti műsorában kellett egy répatorta-szakértő, így rám esett a választásuk... hihi... :)
Sajnos az élő adásban kicsit elírták a receptet, pont a leglényegesebb hozzávaló, a sárgarépa maradt ki, így most megosztom veletek itt.
A blogon lévő régi jó darabokból összegyúrva rittyentettem egy kicsit diósabb, narancsosabb, joghurtos frostinggal feldobott példányt.
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg nádcukor
150 ml napraforgóolaj
15 dkg finomra reszelt sárgarépa
5 dkg darált zabpehely
15 dkg finomliszt
1 teáskanál sütőpor
10 dkg darált dió
1 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja
fél dl narancslé
csipet só
egy teáskanál kínai ötfűszer, vagy fahéj
Kézi, vagy gépi habverővel kikeverjük a tojást a nádcukorral és az olajjal. Hozzáadjuk a fűszereket, a narancslevet és a lereszelt sárgarépát. A lisztet összekeverjük a darált zabpehellyel, a sütőporral, a sóval és a dióval. A nedves és a száraz hozzávalókat összekeverjük.
180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt sütőkeretben, vagy kapcsos tortaformában körülbelül 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
A mázhoz:
Egy nagy doboz joghurtot sűrű szövésű anyagon át lecsepegtetünk. 5 dkg fehér csokit megolvasztunk, majd megvárjuk, míg langyosra hűl. Apránként hozzákeverjük a joghurtot, majd narancslével ízesítjük.
Tálalás:
A kész mázat rusztikus formában a kihűlt répatortára kenjük és marcipánrépákkal díszítjük.
Ez aztán a megtiszteltetés :) de jó :) A torta meg hmmmmm mennyei
VálaszTörlés