2017. november 24., péntek

Szilikon girlandok használati segédlet



Ehhez a poszthoz ismét az ACH Impex Zrt. remek eszközeit kaptam segítségül, hogy bemutathassam milyen módon könnyíthetik meg munkánkat az ilyen és ehhez hasonló szilikon formázók.


Amint látjátok itt is két anyagtípus jelenik meg, a halványrózsaszín lágyabb és a sötétkék merevebb anyagú szilikon.
Tapasztalatom szerint mindkettő elég aprólékos kidolgozású, de míg a rózsaszínnél elegendő szobahőmérsékleten hagyni száradni kicsit az anyagot, addig a kék formázónál jobban járunk, ha hűvös helyre tesszük a megtöltött formát, hogy könnyebb kifordíthassuk a mintát.
Nekem a legjobban a művészellátókban kapható fém végű spatula vált be a formák megtöltéséhez.


A kézzel meglágyított modellező masszát, vagy fondant először kézzel nyomom a mintázóba, majd a kisebb girlandoknál a spatulával simítom bele alaposabban.
A nagyobb kidolgozású mintázóknál egy merevebb alapanyag, például marcipán esetén elegendő lehet egy kis nyújtófa is, hogy beledolgozzuk és jól kitöltsük a mintázatot.

Ha túlságosan ragad az anyagunk a páratartalom, vagy egyéb problémák miatt, a formákat enyhén beszórhatjuk étkezési keményítővel, amit a legjobb, ha puha szőrű ecsettel viszünk fel, majd kissé kirázzzuk a formából. Ezáltal könnyebben kiforgatható lesz a minta és ha szerencsénk van, hűteni sem kell majd.

                                     

A kész mintákat javaslom, hogy mielőbb ragasszátok fel a kívánt felületre, mert a kis filigrán formák esetében gyorsabban szárad az anyag és ezáltal törik, így nehezebb lesz a szép folytonosságot megtartani.
Hajrá, csak ügyesen! :)

Az eszközöket most is az ACH Impex Zrt. bocsájtotta rendelkezésünkre. Köszönjük! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails