2009. november 28., szombat

Thomas-torta


Ez a torta egy négyéves kisfiú szülinapjára készült és nagy sikere volt a pajtikáknál. :)

Ez volt az első olyan fondant-tortám, aminél profi szinezéket használtam, így elég jó élénkek lettek a színek. A vonat azért lett olyan pici, hogy a kis ünnepeltnek le lehessen menteni róla. Az ötlet nagyon bevált, mert evés helyett inkább játszott vele. :)

A torta belsőleg csokis piskótából és tejcsokis-tejszínes krémből készült.

6 megjegyzés:

  1. szia, ezeket megrendelésre csinálod?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Bizonyos értelemben. :) Ezt konkrétan a barátnőm kérte a kisfiának.

    VálaszTörlés
  3. nem akarsz a barátnőm lenni?:)))))) viccet féretéve néztem egy csomó cukrászdába néztem, de ez a legaranyosabb

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen! Pedig ez még csak az első volt, azóta szerintem jobbakat sikerült csinálnom, nézd majd meg a 2010. áprilisi bejegyzéseket. :) Majd írj egy e-mailt, hátha tudok ötleteket adni ha szülinapra kell. :)

    VálaszTörlés
  5. Szia! Szeretnék kérdezni pár dolgot! Megköszönném ha segítenél. A hétvégén szülinapozunk és ezt a tortát szeretném megcsinálni...A marcipán tényleg törik ha nyújtjuk, hogy lehet ezt elkerülni? A felhőket miből csináltad, és a sín is marcipánból van? Köszi Kinga

    VálaszTörlés
  6. Szia Kinga!
    Szerintem ez attól függ, milyen marcipánt használsz. Azt tudom tanácsolni, hogy lehetőleg próbálj minél kevesebb porcukrot használni, amikor gyúrod és nyújtod, az kiszáríthatja.
    Én ezt a tortát cukorfondanttal burkoltam, abból van Thomas is és a sínek is, tehát nem marcipánból. A felhőket ennél tojásfehérjéből és porcukorból, pár csepp citromlével készült sűrű habból nyomtam rá, hamar megszárad.
    Majd mesélj, hogy ment, esetleg küldhetnél fotót is (jepatojtavan@gmail.com)! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails