2010. július 1., csütörtök

Minitorta diplomaosztóra


Ez itt a focilabdás tortával egyidőben készült, maga a süveg a torta. Mellé egy kis oklevelet is készítettem. Szintén csokis piskóta tejszínes csokikrémmel.

Utólag tudtam meg, hogy mégiscsak elbírt volna a család egy rendes méretű tortával, ezért az ünnepelt készít alá egy nagy piskótát, amin ez lesz majd a dekoráció. :)


18 megjegyzés:

  1. Gratulálok nagyon ügyes vagy!
    Éppen ilyen tortán gondolkodtam,ugyanis vasárnap jön a fiam kedvese,aki most vette át a diplomáját.Valószínűleg csak álmodozom,ugyanis még soha nem készítettem ilyen tipusú bevonatos formatortát.Ha tudnál segíteni,nagyon megköszönném,hogy milyen bevonatot használtál,mivel szinezted,és rám férne egy kis technikai útmutatás is:)!
    .......egyszer csak el kell kezdeni.....!

    VálaszTörlés
  2. Szia Szazala! Köszi szépen! :)
    Ha még nem csináltál bevonatos formatortát, lehet, hogy nem pont ezzel a formával kellene elkezdened, mert ehhez azért ki kell előbb tapasztalni az anyagot, de kitalálhatunk együtt valamit. Keress meg e-mailben (jepatojtavan@gmail.com) és nagyon szívesen segítek. :)

    VálaszTörlés
  3. Csak ismételni tudom magamat, fantasztikus vagy!:))

    VálaszTörlés
  4. Már nem tudom hova dícsérjelek :D Megint nagyon szupi tortát alkottál. És hogy a kalap teteje nem hajlik le...hát hogy van ez?:D

    VálaszTörlés
  5. nagyon tetszik en is ezt szerettem volna megvalositani :D
    Udv
    Fondantina

    VálaszTörlés
  6. Köszi Ottis!
    Köszi Limara!
    Köszi Araniel!
    Mindenkinek köszi! :)))

    Araniel, az úgy van, hogy sajna a kalap tetejét ki kell egy kicsit szárítani, ugyanis én nem vagyok hajlandó különböző kötőanyagokat beletenni, azoktól amúgy is ehetetlen lenni. Szóval szerintem legyen inkább kicsit rágós. :D

    Szia Fondantina! Köszi! Még sosem késő megcsinálni. :)

    VálaszTörlés
  7. Szia!Nagyon tetszenek munkáid,gratula!Ha lehetne egy kérdésem,hajó formájú tortát szeretnék kisfiamnak hétvégén csinálni,kéne alá ,víz, van ötleted hogy oldjam meg?

    VálaszTörlés
  8. Szia Szilvi! Köszi szépen! :)
    Hát így elsőre három ötletem lenne, az egyik, hogy ha csináltál már fondant borítású tortát, akkor a cukormasszát színezd kékkel-zölddel márványosra. A másik, hogy készíts tojásfehérjéből és porcukorból csepp citromlével kemény habot és azt színezd, majd rusztikusan kend a torta alá, tehát ne sima legyen, hanem hullámokat imitáló. A harmadikat még én sem próbáltam ki, csak tervezem, hogy zselét készíts kékre színezve és azt kend a hajó köré. Ez utóbbi nem tudom hogy mutatna, talán kellene alá egy alap, hogy ne legyen teljesen áttetsző. Remélem adtam ötletet. Majd mesélj, hogy sikerült! :)

    VálaszTörlés
  9. Köszi a gyors reagálást.Mivel még fondantnak nem mertem neki állni,marad a másik két variáció,hogy melyiknél maradok sztem az adott pillanat fogja meghatározni.Úgy izgulok,remélem sikerül, édes kisfiamnak szánom.Ha parti képes lesz,akkor majd küldenék egy képet emailre.:)

    VálaszTörlés
  10. Szívesen! :) Mindenképp küldj, nagyon kiváncsi vagyok!

    VálaszTörlés
  11. Készítettem fondant-t,valóban nem olyan nagyon egyszerű vele a munka!Nem árt pár jó 'szerszám'sem,a szebb kidolgozáshoz!A fiúk egyébként nagyon lelkesek voltak látván a tortádat,és elméleteket kezdtek gyártani a megvalósításhoz.Lebeszéltem róla őket,mondtam,hogy segítsenek inkább virágokat formázni,hogy ismerkedjünk az anyaggal.Ádám olyan 'rózsát'alkotott,mint az őserdők mélyén a húsevőnövény,.sajnos nem bírtam ki nevetés nélkül,amiért persze rögtön otthagyott!(jó indok volt,hogy visszaüljön VB-t nézni)Mielőtt még megorrollnátok rám emiatt,hogy belegázoltam a lelkivilágába,szeretném közölni,hogy kicsi fiam lessan 24 éves lesz,nagy kárt nem tettem benne:)
    Itt oldalt a csíkos tortádon a csoki fanatasztikus!(ez is)Elárulnál róla többet?(nehezebb vele bánni,mint a cukorfondanttal?)Írtam emailt,megkaptad?

    VálaszTörlés
  12. Szia! Hát ez jó volt. :) Azért én kiváncsi lennék arra a húsevő növényre! :D
    Sajnos nem kaptam e-mailt. :( Elküldenéd mégegyszer?

    VálaszTörlés
  13. Elküldtem mégegyszer,ezúttal remélem jó címre:)!
    Az elözőben a második j betűt r-nek írtam:)
    A húsevőnövény nem érte meg a következő másodperceket,mivel Barbapapa trükkjével hógolyóvá változott.(ismerted a rajzfilmet?hüpphüpphüpp,barbatrükk-idétlen egy mese volt:))

    VálaszTörlés
  14. Nahát, pedig milyen aranyosan egyszerűnek tűnik, azt hinné az emberlánya, hogy kezdőknek ez pont jó lenne első próbálkozásnak... Odaírhatnád a hozzávalók meg elkészítési útmutatók mellé az elkészítési összidőt is, meg hogy milyen szintű gyakorlat kell hozzá, tudod, ahogy a receptes oldalakon meg könyvekben is szokták jelölni kis fakanalak számával vagy effélével :)

    VálaszTörlés
  15. Na ne viccelődjünk kérem szépen! Szénhidráttartalmat meg kalóriát ne írjak? :DDD

    VálaszTörlés
  16. Szia!
    Bocsi csak most jelenkezem,de sűrű volt napok..:)Végül a zselénél maradtam,szerintem teljesen bevált.Torta sem lett rossz,bár így utólag több ételfestéket kellett volna bele tennem,így egy kicsit pasztelos színű hajó lett belőle..:)Köszi még egyszer tippet:)
    Üdv Szilvia

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy jól sikerült. Akkor küldesz egy képet róla? Nagyon kiváncsi vagyok! Főleg, hogy én nem próbáltam a zselés módszert, csak neked ajánlottam. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails