2010. július 29., csütörtök

Torta Ju Jitsu vizsgára



Igen különleges tortát kellett készítenem a hétvégén. Ezzel a tortával leptek meg edzőtársai egy lányt, aki immár két danos ju jitsu mesterré vált ezen a héten, de ők természetesen megelőlegezték a sikeres vizsgatételt és időben rákészültek az ünneplésre. Igen kedves és jó fantáziával megáldott edzőtársa tervezte meg nagyon precízen az egészet, így nekem valójában szinte semmi kreatív munkát nem kellett végeznem, csak végrehajtani az utasításokat. Mivel nem nagyon vagyok képben ebben a sportágban, szükségem is lett volna a segítségre, miután itt komoly szabályok és arányok vannak már a tatami elrendezésénél is, nem is beszélve a többi részletről.


Reméltem, hogy legalább a színeket sikerül eltalálnom, merthogy a a monitor jelentősen torzíthat, hiába kaptam fotókat hozzá. Az öv megkötése és írásjelekkel való feliratozása is kihívást jelentett, de végül azt hiszem egész tűrhetően sikerült megoldani.

A figura elkészítése közben jól derült volna, aki látja mit szenvedtem, ugyanis a szoba közepén pózoltam fél napot támadóállásban, hogy jó helyre kerüljön a kéz és a láb, de még így sem sikerült tökéletesen kivitelezni, mert fontosabb volt, hogy egyensúlyban legyen és még a bambuszbotot is meg tudja tartani. Kicsit magasabbra és karcsúbbra készítettem eredetileg, de sajnos ez a cukorfondant elég rugalmas, így kissé elengedte magát, ezáltal tömzsibb és alacsonyabb lett, remélem nem haragudtak meg érte.

A torta alapja az eddigiekhez képest igen nagy volt, az egész hűtőmet kitöltötte, de hát kellett is ez a méret, hogy mindannyian együtt tudjanak ünnepelni. Csokis volt a piskóta, amit narancsos csokikrémmel töltöttem meg, majd cukorfondanttal burkoltam.

Állítólag nagy sikere volt, de még várom az eseményről készült fotókat, hogy tanúsítsák. :)



9 megjegyzés:

  1. Hű de klafa! Az övről szinte el se hinni, hogy cukorból van. Gondolom, ha értenék a ju jitsuhoz, még jobban ámuldozhatnék, hogy minden apró részlet passzol, de hát én még azt se tudtam, hogy a tatami több darabból áll... Vajon hogy nem csúszik az szét, mikor ugrándoznak rajta? :D

    VálaszTörlés
  2. Mér', ugrándoznak rajta? :D
    Nahát, én se tudtam ezeket, de minden tortánál tanulok valami újat. :)

    VálaszTörlés
  3. Én karatéztam, így nagyjából képben vagyok ebben a témában és az öv tényleg nagyon jó lett. Még a megkötése is szabályos :D Eszméletlen jó és élethű lett. Elismerésem :) Nem csodálom, hogy nagy sikert aratott :)

    VálaszTörlés
  4. Köszi Ami! :)

    Köszi Araniel! Akkor Tőled különösen jól esik a dícséret! :)

    VálaszTörlés
  5. Pixie!

    nagyon jól sikerült, ügyes vagy! a figura a tetején, ahogy beáll nagyon élethű, mint az öv is!
    szeretem a tortáidat! :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi Kricky! Aranyos vagy! :)
    Hát, őszintén szólva a figurával nem voltam megelégedve, de muszáj volt így beállítani, másképp nem tudta volna megtartani a botot. :(

    VálaszTörlés
  7. Pixie!
    Nagyon ügyes vagy. Szuper lett a tortád, mint ahogy a többi is az.:)

    VálaszTörlés
  8. Szia Alíz! Nagyon szépen köszönöm! :)
    Ne haragudj, hogy ilyen későn reagálok, csak most vettem észre, hogy legutóbb nem ment át a kommentem. :(

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails