2010. július 12., hétfő

Virágos emeletes






Jól rámdörrentettek, hogy egy még májusban készült tortát elfelejtettem a nagyközönség elé tárni. Mentségemre elmondom, hogy Lenke kis házi tortadíszítő versenyére küldtem be az utolsó pillanatban, aminek az volt a feltétele, hogy nem lehet máshol publikálni. Aztán jól el is felejtődött. Pedig nagyon fontos torta ám! Anyukámnak készítettem Anyák napjára. Nagyon örült neki, bár ahogy láttam a szeme állásából, számított is rá némiképpen. :)


Nálunk, a szülői háznál Anyák napja környékén mindig virágba borul az utca, mert japán cseresznyefák szegélyezik és egyszerűen gyönyörűséges, amikor elkezdenek hullani a rózsaszín szirmok és hömpölyögnek lefelé az utcán. Ez a mi ablakunkból kiváltképp szép látvány, mert a zsákutca legutolsó házában lakunk. Szóval ez a látvány ihlette a tortát, így inkább tavaszias a színösszeállítás, de talán még így nyáron is elmegy.


Belsőleg úgy nézett ki, hogy az alsó emelethez piros bársony piskótát (Red Velvet Cake) készítettem ételszinezék helyett hibiszkusszal színezve, a krém pedig túrós-tejszínes volt ribizlivel. A második emelet csokis piskóta, krémje a már bevált joghurtos-tejszínes hibiszkusz-sziruppal rózsaszínre színezve. A tetején a kis gömb kekszmasszából formálódott. Fincsi volt, no! :)

6 megjegyzés:

  1. Azt elhiszem, hogy fincsi volt :). Túrós tejszínes krém ribizlivel: nyami. Csokis-joghurtos-tejszínes-hibiszkuszos: nyami. És a kekszmassza: nyami. El is képzeltem az ízeket és az egész tortát végigkóstolnám.

    Hát mit mondjak, Édesanyád büszke lehet Rád :). Nagyon szép tortát csináltál. És milyen ügyesen titkoltad eddig, persze elfelejtetted közzétenni....hiszi a piszi! ;)

    VálaszTörlés
  2. Kár lett volna, ha lemarad a blogodról. Szép torta!

    VálaszTörlés
  3. Fú de jó kis torta ez. Mármint belülről is :) A külsejére meg mit is mondhatnék: eszméletlenül szép!
    Komolyan nem tudom felfogni ép ésszel, hogy lehet az ilyen szépségeket megenni :D

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm szépen mindannyiótoknak!
    Olyan kedvesek vagytok.... hüpp... :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails