2010. augusztus 23., hétfő

Extragyors minitorta


Barátnőmékhez mentünk babalátogatóba, de a látogatás lehetősége aznap derült ki, így hiába készültem én a babának ajándékkal, a mamát se lehet ilyenkor kihagyni. Szerettem volna eredetileg egy igazi babaérkezős tortát készíteni neki, de arra már nem maradt idő, így a kész tervet félretettem egy másik alkalomra és gyorsan összedobtam ezt a pici, de nőies tortácskát.

Maradék piskótából szabtam egy nagy bögre segítségével az alsó emelethez két lapot, a felsőhöz pedig nagy pogácsaszaggatóval még kettőt. A töltelékhez maradék csokiganachet turbóztam fel tejszínhabbal, az alsó szintre étcsokisat, a felsőhöz epres fehércsokisat. Végül a többi ganache-val bevontam és marcipánnal burkoltam. A díszítés gyors kézimunka eredménye. Rézszínű lüszterfestékkel árnyékoltam a rózsát és arannyal pamacsoltam körbe az alsó részt. Sajnos megint keresztbetett a hőség és kicsit "megizzadt" a marcipán, ezért a felső árnyékolás már inkább úgymond antikra sikeredett, de utólag úgy látom, hogy jól is mutat a kicsit felhős hatás.

11 megjegyzés:

 1. Milyen ügyes vagy, hogy csak ripsz-ropsz és már készítesz is egy ilyen gyönyörű tortát!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép lett! :)
  Ámulok, nekem legalább egy fél nap lett volna egy ilyent összehozni...

  VálaszTörlés
 3. Köszi Liza!
  Köszi Felhőlány!
  Pedig ez aztán tényleg picurka. :)

  VálaszTörlés
 4. Pixie!

  ez a torta nagyon édi lett!
  A felső emeletnél a rátett kis minták gyönyörűek!
  Még hogy lassú vagy! :)

  VálaszTörlés
 5. Ez aztán Rád vall Pixie :)! "Gyorsan összedobtam, maradékokból, seperc alatt stb..." - aztán mi meg csak csodálunk, hogy milyen ügyes vagy és gyors! Nekem a tortakészítés nem egy gyors művelet, mondhatni néha többnapos meló :DDD.
  Mindenesetre irigykedek, és remélem hogy majd nekem is csinálsz egy hasonlót (netalán nagyobbat ;), ha VÉGRE ELJÖSSZ HOZZÁM SZEGEDRE ! ;)
  na jó,nem szekállak tovább;).
  Nagyon klassz lett a tortád, főleg a díszítés.
  puszika!

  VálaszTörlés
 6. Köszi Kricky!
  Köszi Ami!
  Aranyosak vagytok, de tényleg maradékból volt minden, így nem kunszt gyorsan összedobni. :) Ha piskótát kellett volna sütni, meg krémet keverni, tuti a fél napom ráment volna.

  Ami, gyanítom, hogy te előbb jársz majd Büdipesten, mint én Szegeden, de bárhogy is lesz, én készülök majd neked egyel, ha cserébe kapok olyan nagyon csokis sütit, amit nálad láttam! :D

  VálaszTörlés
 7. Óóóó ha csokis kenyérre gondolsz, azt csak kivételes alkalmakkor készítek (mert baromi hosszadalamas).
  Ám legyen, Te megérdemelsz egyet! ;)
  pacsit rá és lebootoltuk!

  VálaszTörlés
 8. Hát nem lesz az eléggé kivételes alkalom??? Pont azért írtam, mert olvastam a posztodban hogy hosszadalmas! :DDDD Majd cserébe én is hasonló bonyolultságú minitortát gyártok. :)

  VálaszTörlés
 9. Tudtam, hogy kis hátsó szándék is van a kérésedben Pixie he-he!
  De azt hiszem jó üzletet kötök,a minitortáidat imádom! És szép legyen ám! :)))))

  VálaszTörlés
 10. Ó de szép. Bárcsak én is tudnék ilyeneket így ripsz-ropsz rittyenteni.

  VálaszTörlés
 11. Háát... tudod az a nem létező kézügyességem... ;o)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails