2011. január 18., kedd

Bell hercegnő torta







Ennél a tortánál csak az volt a kérés, hogy egy Disney-hercegnőt formázzak meg, lehetőleg Bellt, a Szépség és Szörnyetegből.


Már előre rettegtem, hogy mikor jön el az a nap, amikor valaki megkér, hogy ilyen Barbie babás jellegű tortát készítsek. Kicsit írtózom a műanyag babák tortába szúrásától, olyan morbidnak érzem az egészet, ezért nagyon megkönnyebbültem mikor Csilli azt mondta, hogy rám bízzák hogy oldom meg.
Attól azért tartottam, hogy a nőci felsőtestét meg tudom-e úgy csinálni, hogy megálljon a torta tetején és még hasonlítson is a rajzfilmfigurára. Az arca lehetne jobb is, tovább gyakorolgatom majd, egyszer csak meg leszek elégedve. :)


A szoknya alatt jó nagy lett a torta, szerintem volt vagy húsz szeletes a végeredmény. Epres-tejszínes krémet kértek sima piskótával, amihez házi fondantból készítettem a "ruhát". Sajnos az eredeti fazon nem jött össze, menet közben próbáltam kisakkozni, hogy mit hogy kéne elhelyezni rajta, legközelebb szabásmintát is kell csinálnom előtte. :) Közben rájöttem arra is, hogy ha minden fodrot úgy csinálok, mint a rajzfilmben, akkor nagyon vastag lett volna az anyag a tortán, akkor meg már nem olyan finom, így megnyugattam magam, hogy mégiscsak jobb lesz így...





32 megjegyzés:

  1. Nagyon szép lett ,hibátlan!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes,hibátlan,isteni!!!!Aranykezed van!

    VálaszTörlés
  3. Hát ez valami mese szép lett a színek ,a test szín az arc kidolgozása nagyon profi,csak ámulok:-)!!!A test színét hogyan csinálod?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon-nagyon szép!Sokkal tutibb,mint a műanyagos változatok!

    VálaszTörlés
  5. Én ugyan az eredetit nem ismerem,(a lányaim hideglelést kaptak a Disney filmektől) de ez gyönyörű hercegnő lett!
    Nagyon szép és szolíd a szoknya és kedves kis arca van.

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm szépen Nektek! :) Jó kis önbizalomfejlesztő dolog ez a blogolás. :D

    Ditta! Van egy olyan színű zselés ételfesték, hogy barack szín, abból tettem bele egy fogpiszkálóhegynyit.

    Egyetértek Moha! Én nem is tudtam először, hogy ez milyen meséből van, kutatómunkát kellett végeznem a neten. :) Köszi szépen!

    VálaszTörlés
  7. Jajj Pixie... Szinte el sem hiszem, hogy ez az első babás tortád... Csodaszép lett! Nagyon ügyes vagy! Az arca is nagyon tetszik!

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm Pixie,van 11 féle színű festékem,pont az nincs:-)

    VálaszTörlés
  9. Pixi, nagyon takaros kis hercegnot alkottal! Kedves, bajos arc, szeduletes szoknya!

    VálaszTörlés
  10. egyszerre bájos, egyszerre kislányos, egyszerre finom (mármint biztos az íze is az :)) de én most a kisugárzására gondolok, egyszerre kedves, nőies és a szoknya egyszerűen tökéletes, pont elég fodor, és azok a virágok...mestermű :) ha kislány lennék, elájulnék :) gratulálok!!

    VálaszTörlés
  11. Csak ámulok és bámulok. Csodaszép lett!
    Lívia

    VálaszTörlés
  12. szia
    mivel szinezed a bevonódat? por? zselé? ez citromsárgával volt szinezve?
    köszi
    ildi

    VálaszTörlés
  13. Kedves Ildi! A ruháját kurkuma alapú természetes porfestékkel szineztem, plusz egy pötty paprikakivonatot tettem bele, hogy inkább napsárga legyen, mint citrom, bár ez a fotón nem annyira jön ki. Élőben szebb színe volt. Szerintem ha Neked zselés van, azzal ugyanolyan jó lesz.

    VálaszTörlés
  14. nincsenek is ételszinezékeid, mindent ilyen természetes szinekkel oldassz meg?

    VálaszTörlés
  15. Jajj, bocsi, hülyeséget írtam, mert riboflavin az alapja ennek a világossárgának, nem kurkuma, az a másik. Általában amit tudok ilyennel oldok meg, de vannak sima ételfestékeim is, mert ezekből a természetesekből nincs mindenféle szín, például kéket sem tudnak előállítani természetes úton úgy tudom.

    VálaszTörlés
  16. Edit, Nudlee, Anazar, Igorka és Lívia! Nagyon köszönöm Nektek is a sok dícséretet! :)

    VálaszTörlés
  17. köszi a válaszokat
    és amikor tejszines epres tölteléket csinálsz, erősen zselatinozod, hogy jól birja a formázást, bevonást, bevonó súlyát?

    amúgy én eddig ezeket készitettem www.mesetorta.atw.hu

    VálaszTörlés
  18. Szívesen Ildi. Szépek a tortáid. :) Szerintem folytassuk az eszmecserét e-mailben! Ide írhatsz nekem és válaszolok: jepatojtavan@gmail.com

    VálaszTörlés
  19. Micsoda új dizájn :) Tetszik.
    A torta meg csodálatos. Komolyan nem értem miért nem ez a hivatásod :)

    VálaszTörlés
  20. Le a kalappal előtted, nagyon-nagyon szép lett ez a hercegnő!!! Az arc és a felső test kidolgozása egyenesen mesteri! Egy bejegyzésedben kitérhetnél részletesen arra, hogy Te hogyan készíted a figurákat, mert szerintem sokan szívesen megtanulnák ezt tőled, köztük én is! ;-)

    VálaszTörlés
  21. Kedves Andrea! Köszönöm szépen, nagyon kedves vagy! :)
    A figurákhoz nekem sincs sajnos bevett technikám, így nem nagyon tudnám konkrétumokban leírni. Próbálgatom, aztán mindig egy picivel jobbak lesznek, de úgy is van, hogy nem sikerül olyan jól. Közben próbálok mindig rájönni, hogy alakítsam, de ha valami majd többször jól sikerül és beválik valami, csinálok fázisfotókat ígérem.

    VálaszTörlés
  22. Pixie!

    Kérdezni szeretnék,hogy a fogai,meg a szem körül a fehéret hogy készítetted el?Hétvégére kell egy hercegnőt készítenem,ha tiédről próbálom mintázni az nem baj?Meg esetleg tanács,valami ötlet hogy készítsem:-)
    Előre is köszönöm.

    VálaszTörlés
  23. Szia! :) Valahogy úgy csináltam, hogy egy kis spatulával bevágtam a helyét és fehér fondanttal "bepótoltam", majd ilyen kis manikűrkészlethez való piszkálóval alakítottam formára. Utána festettem csak meg körben. Sajnos nem simítottam el eléggé, ezért lett kicsit gülü a szeme. :D Majd muti milyen lett!

    VálaszTörlés
  24. Köszönöm Pixie,bárcsak nekem sikerülne fele ilyen jól már elégedett lennék,majd szólok ha kész leszek,és lezsűrizheted:-)

    VálaszTörlés
  25. WOOW!!! Ez egy remekmű.
    A kislányomnak most lesz augusztusban a 4. szülinapja, és "Bell rajongó"!!!
    Ha esetleg menne mégegyszer a legyártása.... szívesen megalkudnék rá!!:D

    Előre is köszi
    Maya

    VálaszTörlés
  26. Kedves Maya! Én köszönöm a dícséretet! :)
    Sajnos én nem üzletszerűen csinálom ezt a dolgot, de örülök, hogy lenne igény rá. ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails