2011. január 16., vasárnap

Eperkrémes desszert chilis csokival tuningolva


Mostanában rendszeresen úgy alkul, hogy kísérletezéseim ilyen kis egyszemélyes desszertek formájában látnak napvilágot, ami nagyon praktikus, mert főétkezés után fél perc alatt bekapkodjuk, nem nehezít el, mégis kipróbáltam valami újat.

Most egy eperkrémes tortát kellett készítenem (amit a következő posztban be is mutatok), így elkülönítettem pár szem mirelit epret a saját célra való kotyvasztáshoz is. Tudom, hogy a chili és az eper jó barátok, ezért a csokis piskótatalphoz és a csokidíszhez is tettem egy kis őrölt chiliport.
A szokásos pogácsaszaggatós méretben készült, viszont most már van jó kis desszertgyűrűm, amibe betölthettem, így nem kellett a fóliacsíkokkal ügyetlenkednem.

Tehát a rétegek így épültek fel: chilivel ízesített csokis piskóta, tejszínes eperkrém turmixolt eperrel, mascarponés-tejszínes hab, végül pedig fél szem eper és chilivel ízesített étcsokoládé temperálva és formába öntve. A kis piros pöttyök a régi jó hibiszkusz-szirupomból származnak.

Guszta, nem? :)

10 megjegyzés:

  1. Szia!

    Jól néz ki :)
    Én is kaptam egy desszertgyűrűt, amit (ha minden jól megy) rövidesen fel is fogok avatni :)
    A használatával kapcsolatosan lenne egy kérdésem. Ha krémet dermesztel benne, hogy szeded le szépen, hogy ne sérüljön? Elvileg jár hozzá egy "kitoló", de azt azért találom problémásnak, mert ha gyümölcszselét vagy karamellt szeretnék a tetejére, akkor azt is a gyűrűben kell dermeszteni. Az meg azért könnyen sérül...szerintem.
    A másik megoldás, amit olvastam, hogy hajszárítóval rá kell melegíteni a gyűrűre és könnyen leemelhető...
    Te hogy csinálod?

    köszi! G.

    VálaszTörlés
  2. Köszi Flatcat! :)

    Szia Gomba!
    Hát túl sok tapasztalatom még nekem sincs vele, mert csak karácsonyra kaptam. :) A gyümölcszselét teteje szerintem megdermed annyira, hogy ki lehessen tolni a sérülése nélkül azzal a hozzá való eszközel, de a karamellt nem tudnám megmondani mennyire sérülékeny. Én úgy toltam ki belőle, hogy vékony pengéjű késsel körben meglazítottam, ehhez jól hozzá kell nyomni a pengét a fémhez, hogy ne vágj bele a sütibe, aztán kinyomtam azzal az izével. A lényeg, hogy nekem a megdermedt krém nem sérült a tetején egyáltalán, a kis mascarponés pöttyöket már a desszertgyűrű nélkül tettem a tetejére.
    Ha lesz valami hasznos tapasztalásod, majd oszd meg velem is! :)

    VálaszTörlés
  3. Oké és nagyon köszönöm :)
    Elvileg pénteken kapom meg (~200 km kell még utaznia, hogy a gazdája lehessek) és szerintem még a hétvégén csinálok egy gyűrű leszedési főpróbát :D

    VálaszTörlés
  4. Nagggyon guszta:) A chilis csokis piskóta számomra újdonság, de kipróbálásra érdemes ötlet.
    A fotód nagyon szuper lett!!!!

    VálaszTörlés
  5. Szia Pixie!
    Imádom a chilis csokit! Nagy favorit nálam! Ez tuti nyerő desszert a számomra! :) Nagyon ízlésesen tálaltad! Ügyike vagy!
    Puszi!

    VálaszTörlés
  6. Szivesen Gomba! :) Sok sikert hozzá!

    Juci! Nem nagy kunszt, de vigyázni kell az adagolással, nekem például méregerős fajta van. :) Ja és köszi!

    Köszi Nudlee! :) Én is szeretem! Még chilis-csokis teám is van! :D

    VálaszTörlés
  7. Hát nem guszta,egyenesen fantasztikus,gyönyörűűű:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails