2011. január 28., péntek

Pogácsatorta akáciamaggal és nyújtható fehércsokis bevonóval


Szűk körben ültük itthon ezt a szülinapot, ezért ez a torta egész kicsi, nagyjából 4-5 szeletes volt. Vagyis egy hamburgerzsemle méret körülbelül. :)

Mégsem zsemlét akar ábrázolni, hanem pogácsát, ami abból jön, hogy az ünnepelt régóta hangoztatja, hogy alapvetően nem édesszájú és habostorta helyett ő bizony jobban örül a friss sajtos pogácsának. Ugyanakkor szavaival ellentétben a tesztelendő édességeket is jóízűen elfogyasztja, ezért most megkapta a kettő ötvözetét. :)))

Tudom, hogy a pogácsa része nem lett annyira élethű, bár az én pogácsáim erre szoktak hasonlítani. :) A szalvétával viszont teljesen megvezettem mindenkit, tényleg azt hitték, hogy csak odatettem mellé egyet, úgyhogy a kompozícióban arra vagyok a legbüszkébb. :D

Az otthonra készülő tortácskák mindig lehetőséget adnak a kísérletezésre, most például egy új fűszert, az akáciamagot teszteltem többek között. Ennél a tortánál egy egyszerű főzött krémet készítettem a segítségével, de tésztaalaphoz is kipróbáltam már. Nagyon finom, kicsit mogyorós aromája lett tőle a sima vaníliakrémnek. Az akáciamagról később majd részletesebben írok.

A torta külsejét Chokoflex-white-tal vontam be, ami egy fehércsokiból készült bevonómassza, még karácsony előtt vettem kipróbálásra. Finom volt így együtt, de azóta kipróbáltam már csokiganache fölé is, úgy sokkal jobban ízlett. Az anyag annyira nem rugalmas, mint a fondant, talán ezért is nem sikerült a pogácsát igazán pogácsaszerűvé formázni, de legalább az ízhatással variálhattam egy kicsit.

10 megjegyzés:

  1. Ez a szalvéta engem is becsapott így fotón, a szöveget olvasva néztem nagyot :)
    Az ötlet teljesen jó, én is hasonló cipőben járok (édesszájúság vs. sós finomságok)
    Gratula! :)

    VálaszTörlés
  2. Egyszer valaki 'feltalálhatná' az igazi pogácsatortát, én imádnám, persze csak akkor, ha jó foszlós, pihe- puha kelt a tésztája.:D
    Eszméletlen jó ötleteid vannak, ezt mindig megjegyzem magamnak és persze neked.:P

    VálaszTörlés
  3. Ez a csokocucc tényleg szuper dolog,de gyúrni,nyújtani... nem piskóta.Erőben kell legyen az ember :)))

    Jahj te...cukrászda mikor jön már?

    VálaszTörlés
  4. Köszi Attila! :) Hát igen, nem értették minek tettem mellé azt a csúnya szalvétát. Ahogy kiderült, hogy nem papír, már nem is tűnt olyan csúnyának. :D

    Ms. Poppy! Sziaaaa! :))) Szerintem lehetne pogácsatortát csinálni, én simán el tudnám képzelni. Majd Te kikísérletezed, mert én ide sósakat nem rakhatok. :)

    Orsi! Ezt én is kérdezhetném Tőled! :))) Igen, szerintem is nehéz nyújtani, gyúrni meg még inkább. Viszont jó alternatíva azoknak, akik nem szeretik a marcipánt és hasonlókat.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon ötletes! Boldog szülinapot az ünnepeltnek!

    VálaszTörlés
  6. Na ne etessél, hogy az a szalvéta nem igazi! ;-)
    Isten éltesse azt a sósszájút így utólag is :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Kiskukta! :)

    Vercsikém, átadom! :) Igazinak igazi, csak nem papírszalvéta. :)

    Köszi szépen Családi tűzhely, aranyos vagy!

    VálaszTörlés
  8. Nagyon jó lett!! Ügyi vagy Pixie!

    VálaszTörlés
  9. Haha...hát ez nagyon ötletes. A szalvéta meg fenomenális :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails