2011. március 2., szerda

ABBA torta


Ovis koromban kifejezetten odavoltam az ABBÁ-ért. Uncsitesómmal konkrétan trapézgatyában és wc-gurigával a kezünkben pózoltunk egymás hátának támaszkodva, a Lányok jellegzetes koreográfiáját utánozva, s kornyikálva halandzsáztunk, táncikáltunk a zenéjükre. Óh, mily megboldogult szép idők voltak azok! :)

Akkoriban mindenki vagy "abbás", vagy "boniemes" volt, mi konkrétan azt hiszem mind a kettő, aztán kicsit később jött a Hungária, mint közös kedvenc, de az Abbát később is valahogy mindig felfedeztük magunknak, mert bármennyire "túl" slágeres is volt az, ami egy későbbi vájtfülűnek lehet már cikis, azért csak becsüli az ember, hogy bírtak ennyi fülbemászó zenét ontani magukból.

Ez a torta egy kicsit most olyan volt, mint legutóbb Elvis, hogy valamiféle stílust, vagy hangulatot kellett volna eltalálnom, de mivel mindig menet közben improvizálom a díszítést, valahogy állandóan elkanyarodok az eredeti koncepciótól.

Csilli barátnőm szülinapjára készítettem, kifejezetten az ő kérésére. :) Ritka az olyan, hogy valaki a saját szülinapi tortáját megrendelje, így most rajtam extra nagy volt a nyomás, hogy meg tudjak felelni az elvárásnak. :)
Eredetileg olyan nagyon retrósra terveztem, de aztán rájöttem, hogy Csillinek az annyira talán nem stílusa, és a lilát is közel állónak éreztem hozzá, bár nem kérdeztem rá, hogy miként is áll ehhez a színhez, így csak reménykedni tudtam, hogy be fog jönni.


A figurák öltözékéhez az ABBA, S.O.S. című lemezén is szereplő színpadi szerkót választottam, mert úgy éreztem, hogy ez elég jellegzetes, ráadásul a fénykorukat jelképezi. Aztán ezekből a színekből alakult ki végül a torta lilás-rózsaszínes színvilága, mert valahogy harmonikusnak éreztem így az összhatást.

A figurák megint nem lettek olyanok, mint szerettem volna, valahogy az arcok mindig mások lesznek a végén, mint ahogy elképzelem, talán egyedül Björn Ulvaeus (a szőkés hajú fickó) fejszerkezetét sikerült kicsit eltalálni. :)



A frizurák itt még ilyen nagyon egyenesek és sassoonosra belőttek voltak, ez az én szerencsém, mert göndör hajat továbbra sem nagyon tudok csinálni cukorból. :)

Belsőleg Csilli kedvence, a csokis piskóta, tejszínes-joghurtos-epres krémmel, kívül fondantbevonat.



17 megjegyzés:

  1. Pixie!
    Komolyan mondom, hogy nem tudom hová lehet még ezt fejleszteni.
    Szenzációs:-)

    VálaszTörlés
  2. Tökéletes lett Pixie,ügyi vagy:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper! Elképesztően ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  4. Aztaaaaaaaaaaa!
    És még a diszkógömb is ott van!
    Hát szóhoz sem jutok, állati klassz lett!
    (a csillagokat rajzoltad???)

    És amúgy én is abbás voltam ;)

    VálaszTörlés
  5. Még miket vagy képes csinálni???.........én már a régészeti tortánál azt hittem ezt nem lehet fokozni.........hát DE!
    Annyira aprólékos, precíz, ízléses= TÖKÉLETES!!!! 5* 5* 5*

    VálaszTörlés
  6. Én már kisiskolás voltam, amikor az Abba-ra énekeltünk a barátnőmmel. :D A torta gyönyörű, de remélem csak vicc, hogy újra összeállnak nyugdíjas korukban..:D

    VálaszTörlés
  7. Az egész torta úgy tökéletes ahogy van! Elképesztően tehetséges vagy!

    VálaszTörlés
  8. Hát már nem is tudom mit mondhatnék. Megintcsak hihetetlen, bámulatos. :) Az Abba örök, ma is jó még hallgatni néha. :)

    VálaszTörlés
  9. Én is osztom Juci véleményét, nem hogy átmentél, de ez 5*!!!!!!!!!!!!!!!!!!:)

    VálaszTörlés
  10. Vicces torta! Gratulálok hozzá! :)

    VálaszTörlés
  11. Ez gyönyörű.
    Akkor nálad Boney M tortát rendelek majd magamnak ;)
    (na jó, ez csak vicc, de fele való, Abbát is szerettem, de az Apám a mai napig emlegeti, hogy a tengerparton fél órát hisztiztem főtt kukoricáért ebéd előtt, de felhangzott egy Boney M szám, s én már csak táncikáltam)

    VálaszTörlés
  12. Óóóóó, de drágák vagytok! :))) Nagyon szépen köszönöm! Még a végén elbízom itt magam. :)

    Ami, a csillagokat nem rajzoltam, hanem papírból csináltam egy sablont, kivágtam szikével a pici csillagot és gyöngyházas porfestékkel bepamacsoltam. :)

    De hogy mennyien szeretitek az Abbát!?
    4Gyerek, jók ezek az emlékek, mi? Nekem a BoneyM-től kiskoromban a Brown girl in the rain volt a kedvencem. :)

    VálaszTörlés
  13. Hát ez fantasztikus lett:-)
    Nem győzőm csodálni annyira jól néz ki:-)
    Nagyon ügyes vagy!

    VálaszTörlés
  14. Jaaa, hát így könnyű!!! :) mintával csak maszatolni kellett! Még csodálkoztam is hogy tudtad ennyire pontosan csillagot festeni a tortára ;DDDDD
    :PPPP

    VálaszTörlés
  15. Szenzációs ez a tortád!!! a részletessége, a kidolgozottsága!
    és az arcok még hasonlítanak is. :D mekkora! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails