2011. május 27., péntek

Éneklő torta :)



Eddigi legnagyobb feladatom volt úgy érzem ez a torta, de a saját felkészültségemhez képest azt hiszem sikerült megugrani.
Operaénekesnek készülő lányzónak készítettem szülinapjára, tesókája és a barátok lepték meg vele, így szép nagyra kellett csinálni, hogy mindenkinek jusson. Úgy beszéltük meg, hogy 25 szeletes lesz, amit még szükség esetén harmincfelé is lehet majd vágni, így jó magasra csináltam az alapot.
A figuráknál csak az volt a kérés, hogy egy dús húsú operaénekesnő, és hasonló testalkatú operaház fantomja, mint zongorista szerepeljen a tortán. Amikor ezt meghallottam, már tudtam, hogy zongora nélkül nem fogom megúszni, így elsősorban azon kellett elmélkednem, hogy oldhatom meg normálisan. Mivel maga a torta volt a "színpad", tudtam, hogy egy hangversenyzongorát már nem fog elbírni, ezért pianínót gyártottam tragantból, ami zselatin, víz és porcukor keveréke, keményre szárítva. Izgultam hogy fog majd összeállni, de végül ha nem is túl szabályosra, de sikerült összeállítani, majd a festés már sokat dobott az összhatáson. Arany lüszterfestékkel még egy kicsit meg is antikoltam.

A színpad mögötti háttér szintén tragantból készült, nem akartam, hogy túl nagy súlya legyen és belenyomódjon a piskótába, ezért csak egy kis stilizált oszlop és némi díszítés került rá.
A figuráknál kár, hogy nem látszik, de a zongorista alá még egy kis selyempárnás zsámolyt is tettem. :) Amúgy a figurák szintén fondantból készültek, kivéve az arcukat, mert azok marcipánból voltak, mivel úgy tapasztaltam, hogy azt kicsit finomabban el lehet simítani és nem is annyira száradékony.
A torta maga csokis piskóta volt vaníliakrémmel, amit még egy kis fehér csokival is feltuningoltam. Kívülről a szokásos fondant borítás.




22 megjegyzés:

  1. Drágám, őrülök meg Tőled de msot rögtön.....ez annyira ott van!

    Figurában király(nő) vagy!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szuper! Mikor még csak a képet láttam, azon gondolkodtam, hogy vajon miből van a zongora. Elsőre faragott piskótára vagy piskóta+krém keverékére gondoltam. Melyik tragant recept alapján dolgozol?
    A figurák is nagyon tetszenek. Mióta én is próbálkozom, még jobban megfigyelem. Mestere vagy a témának!:)

    VálaszTörlés
  3. Beautiful work, everytime I am blown away by your talent. God bless it.

    Hugs

    VálaszTörlés
  4. hát ez félelmetes... gyönyörűek a tortáid... véletlenül keveredtem ide... dehát egyszerűen itt ragadtam... nagyon nagyon tetszik:) gratulálok hozzá:) azt megkérdezhetem hogy vállalsz ismeretlenül is megrendelést? illetve ha igen milyen határidővel? Kata

    VálaszTörlés
  5. Ez (is )tökéletes! Még az "átélést" is tudtad érzékeltetni az arcokon!

    VálaszTörlés
  6. Egyszerűen csoda! Nagyon ügyes kezed van!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon tetszik az egyedi stílusod. A figurák, és az egész torta tökéletes lett. És szerencsés is vagy, hogy ilyen felkéréseket kapsz. :)

    VálaszTörlés
  8. Annyira szuper lett! A zongora egyenesen haláli! Az operaház fantomja és a maszk, meg az éneklő csajszi... Fantasztikus! Mint mindig. :)))

    VálaszTörlés
  9. Pfffff, na most dobtam egy hátast. Eddig is teljesen oda voltam a tortáidért, na de ez... ZSENIÁLIS!!!!!

    VálaszTörlés
  10. Szia!
    Itt is nagyon köszönöm, és mindenkinek elmondanám, hogy odáig volt tőle az ünnepelt és a "násznép" is :) Ráadásul nagyon-nagyon finom is volt, a figurák közül pedig különösen a zongora mutatott jól élőben azzal a darab drapériával - komolyan, mintha molekulakicsinyítővel összekaptak volna egy pianínót. Egyszóval, egyszerűen csodás volt :)

    VálaszTörlés
  11. Köszi Jucikám! Ezzel kivételesen én is elégedett vagyok. :)

    Köszi Galagonya! :) Először Némó tragantreceptjét gyúrtam be, de aztán sajnos jól bekeményedett, biztosan nem csomagoltam be elég jól, így csak saccra csináltam egy másikat borkősav nélkül, de így is jó volt.

    Thank you Mari!!! :) Have a nice weekend!

    Kedves Kata! Köszönöm szépen a sok dícséretet! :) Sajnos én nem vállalok megrendeléseket netről, csak barátoknak, ismerősöknek sütök, mert nem vagyok cukrász. De nagyon jól esik a megelőlegezett bizalom! Remélem jössz még azért hozzám nézelődni! ;)

    Köszönöm Marisz, aranyos vagy! :)

    Köszi szépen Éva! :) Kedves vagy!

    Köszi szépen Audrey! Én is megörültem nagyon a feladatnak, valahogy éreztem, hogy valami jót lehet majd kihozni belőle. :)

    Köszi Dia! Ari vagy! :)

    Katuci, nagyon köszi! :)))

    Szilvi, nagyon köszönöm én is! Boldog vagyok, hogy sikerült örömet szereznünk a tesókádnak! Remélem majd tudjuk még ezt ötletben überelni! :D Sok puszi innen is! :)

    VálaszTörlés
  12. Pixie,káprázatos lett,nagyon precízen kidolgoztad ezt a tortát is,na de ezt már megszoktuk:-),nagyon ötletes,és hibátlan!

    VálaszTörlés
  13. szia!
    már egy ideje böngészem az oldaladat.Ettől most teljesen elájultam,zseniális.Az opera-énekesnő arca vmi elképesztő

    VálaszTörlés
  14. Köszi Ditta! :)

    Kedves Zsófi! Nagyon szépen köszönöm, gyere máskor is! :)

    VálaszTörlés
  15. Ez annyira te vagy!!! Aprólékosan kidolgozott, minden részletre figyelő és minden tökéletesen mutató! Hihetetlen jó lett!!!!

    VálaszTörlés
  16. Hát én már nem is tudom mit mondjak. Egyik ámulatból a másikba esek! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  17. Köszi Mummy!
    Köszönöm szépen Cecília!
    Aranyosak vagytok! :)

    VálaszTörlés
  18. én is ettem belőle, és nagyon finom volt! :))

    VálaszTörlés
  19. Pixie, le a kalappal! Óriási lett ez a tortád is, tökéletes, hibátlan, ötletes, egyszerűen csodás! A pianínó tényleg nagyon jó lett, a figurák is élethűek, még mindig nem tértem magamhoz!! :)

    VálaszTörlés
  20. Én is csatlakoznék az előttem szólokhoz. Nekem ez lépett elő a kedvenc tortámmá az összes közül! Fantasztikus, kifogástalan, tökéletes!!! Ötletes és nagyon jól megoldottad! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  21. Szia Pixie! Fantasztikusak a tortáid és a figuráid! Gratulálunk :)

    VálaszTörlés
  22. Köszönöm szépen! Remélem azért lesznek majd jobbak is. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails