2012. január 20., péntek

Egy egér, egy játszótér, és némi elmebaj



Kedves ismerőseimnek immár hat szülinapi tortát készítettem, ami nem is csoda, mert három gyerkőc van a családban. :) Ebből könnyen kiszámítható, hogy a második éve gyártom én a tortákat, és minden alkalommal jó kis melós feladat elé állítanak.
Az eddigieket maximálisan túlszárnyalta ez a Miki egeres torta, ugyanis az volt a kívánság, hogy lehetőleg az egész játszótér jelenjen meg a tortán, ami a rajzfilmsorozatban szerepel. Már tudtam előre, mikor bevállaltam a feladatot, hogy nem fogom tudni úgy megoldani, hogy ne kelljen ehetetlen részeket is beleépítenem, pedig azokat úúúgy úúúútálom! Szerintem egy torta legyen minden részében ehető és kész, max egy pötty merevítés kerülhet bele, de inkább az is élelmiszerből. Na ezt most itt nem tudtam megvalósítani, mert olyan fura képződmények vannak ebben a szerencsétlen építményben, hogy egész kifáradtam, mire sikerült vele megküzdeni.


A képen ebből a szögből sajna nem látszik (pedig nagyon igyekeztem, hogy minden beleférjen), de a talapzaton a torta egy amorf alakzat volt, arra jött rá egy félgömb alakú kis főépület és a többi figura. Az egérfejet imitáló részt egy hungarocell gömbbel oldottam meg, mert úgy döntöttem, hogy ha valami puffasztott rizses izét használok, azt úgyse fogja senki megenni, akkor meg minek küzdjek vele. A füleket azért a tragant nevű cukormasszával oldottam meg, hogy javítsam az ehetőnek mondott elemek arányát. Az összekötő elemek fondanttal burkolt szívószálakból készültek, így azt viszonylag könnyen el lehet távolítani.

Miután adott volt, hogy hány szeletet tegyen ki a torta, az arányok nem éppen úgy jöttek ki, ahogy kellett volna, szerintem ezt az egészet kellően impozáns formában akkor lehetett volna megoldani, ha nincsenek méretbeli kötöttségek, de miután nem szándékozom többet ilyet csinálni, ha nem muszáj, ezt valószínűleg már nem fogom biztosan megtudni. :) Több dolog hiányzik róla, ami elviekben rajta kéne, hogy legyen az összhatás kedvéért, de már nem tudtam volna hova pakolni a kerítést meg efféléket, úgy ez a része most kimaradt. Miki egér füleit egy kicsit alulméreteztem, a hajnali órákban úgy látszik már nem voltam egészen magamnál...
Az egér marcipánból készült, a torta belseje csokis piskóta epres krémmel, kívül a szokásos házi fondant.

8 megjegyzés:

  1. Jópofa Mickey azzal a kis pajkos mosollyal a száján ;-))))

    VálaszTörlés
  2. Húúúha. Megértem az aggodalmaidat. Valóban nem egy egyszerű feladat volt ez. SŐT! És én is ezt vallom és azt szeretem, ha ehető alkatrészek vannak csak a tortán, de néha kell mást is használni. Meg volt már olyan, amikor úgy volt szép.
    Jó sok kihívás volt ebben a torátban, ügyesen megoldottad! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem is remek lett :) Mindig nézem az amcsi "tortacsodákat" és rendszeresen kiakadok, hogy úgy nem nehéz tortát készíteni, hogy csak felpakolunk rá ehetetlen vagy nem túl fini díszítőelemeket. Te viszont tökéletesen megoldottad úgy, hogy ne csak mutatós, hanem ehető is legyen :)

    VálaszTörlés
  4. Te most is profin megoldottad, mint mindig. A végeredményen egyáltalán nem látszik, hogy bármi gondot okozott volna. :)
    Nem is tudom idén hogy lesznek el a gyerekek a tortáid nélkül. :( Hanna már egyre gyakrabban emlegeti, hogy ugye lehet idén a kutyás. Főleg, hogy idén az lesz az ajándék is, csak élőben. :)
    Remélem jól vagytok, puszi.

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen szuper!
    Pechemre, kisebbem itt áll mellettem...
    Anyaaa, én akarok egyszer egy mikis tortát! - ööö, remélem, elfelejti. Mondd, hogy elfelejti! :DDD

    VálaszTörlés
  6. Ez nagy feladat volt az biztos, nem egyszerű ez a játszótér. De szuper lett az biztos :)

    VálaszTörlés
  7. Pixie, szerintem szuper! Az arányokkal nincs semmi baj, és a kivitelezés is profi.
    Egyetértek a nem ehető részekkel kapcsolatban. De itt az a kevés muszáj volt. És gyönyörű!:)
    Ahogy tejszínhab is írja, én is az amerikai tortáknál láttam, hogy mit hogyan oldanak meg. A torta 60%-a ehető. Durva.

    VálaszTörlés
  8. Köszömöm Lányok! :)

    Anazar, kicsit elrontottam a fülméretét, de örülök, hogy tetszik. :)

    Köszi Eszter! Hát igen, tudod ódzkodok az ehetetlen részektől, de ha anélkül akartam volna megoldani, már egy héttel korábban el kellett volna kezdenem, arra meg kinek van ideje. :)

    Tejszínhab! Ugye, hogy ugye? :) Meg ne nevezzenek már nekem tortának valamit, ami puffasztott rizsből meg pillecukorból van felépítve, mert hülyét kapok! Mesélje már el nekem, hogy vág abból egy szeletet! Bocs a háborgásért... :D

    Drága Bea! Hidd el, én is nagyon sajnálom, de remélem jövőre kárpótolhatlak benneteket! :) Sok puszi Nektek is!

    Egycsipet! :))) Hát szerintem dobj össze neki egy hasonlót, hadd örüljön! :D

    Köszi Vikvi! Utáltam, de megvan! :)

    Köszi Petra! Á, nem kell vigasztalni, tudom, hogy jobb is lehetett volna, de akkor az több napos meló, hogy tartanám frissen. Az amcsiknál persze ez sem nagy kunszt, mert a kőkemény tésztájukba belenyomják a rossz vajkrémet, aztán megy az egész a fagyasztóba. Brrrr.....

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails