2012. május 14., hétfő

Dora torta





Hosszú ideje ez az első torta, amit készítettem. Már egészen kijöttem a gyakorlatból, mégis úgy érzem egész jól sikerült. Igaz, ha az embernek elvonási tünetei vannak, nagyobb kedvvel is lát neki. :)
Komoly családi összefogás kellett hozzá, hogy elkészüljön ez a torta, mert két pici gyerek mellett már nem piskóta ezt összehozni, pedig nem is volt nagy, csak 12 szeletes. Viszont így legalább edzettem Bogyógyerek közelgő szülinapjára, ami komoly meló lesz, mert már elmondta a kívánságát, és elöljáróban elárulom, hogy minimum négy figurát rendelt rá, remélem addig már nem szaporodik a számuk. :)

Lotti baba első szülinapjára is én készítettem a tortát tavaly, azóta kész kis hölgy lett belőle, így ennek megfelelően vettük most csajosra a figurát. A második szülinap már annyira más, a babóca ilyenkor már jár, sőt fut, kinyílik a szeme a világra és a tortáját is megfelelően tudja értékelni. :) Nem akartam csalódást okozni neki, úgyhogy nagyon remélem ő is sokat emlegeti majd ezt a szülinapot és nem csak a torta miatt.



Miután Dora, a felfedező már nem először készül nálam, azt hittem könnyű dolgom lesz. Aztán eszembe jutott, hogy ezzel a figurával már eddig is meggyűlt a bajom és máris nem voltam olyan lelkes. Az a problémám vele, hogy bármilyen egyszerűnek tűnik is ez a kislány a rajzfilmben, olyan nehéz figurába önteni úgy, hogy tényleg hasonlítson. Még fröccsöntött műanyagból sem láttam, hogy igazán eltalálták volna. Na mindegy, most újra nekifutottam és úgy érzem eddig ez sikerült az eddigiekhez képest a legjobban, de remélem van még bennem fejlődési lehetőség. :)

Nekem a végeredményben legjobban a keret tetszik, amit kitaláltam hozzá, szerintem nagyon jó mutat az oldala, főleg, hogy szép magasra sikerült a tortát megcsinálni. Sajnos a fotókon kicsit rikítóak a színek, eredetileg azért nem volt egészen ilyen, de sajnos hiába fotóztam természetes fénynél, be volt borulva az ég, így a gép önállósította magát.

Belsőleg a tavalyihoz hasonlóan egy "egészséges" torta, persze a cukorbevonatot és a marcipánt leszámítva, de ezeket ugye könnyű leszedni róla. Zabpehelylisztes, barna nádcukros piskótát készítettem, amiben egy mascarpone-eper mousse volt a krém eperdarabkákkal.


14 megjegyzés:

  1. Nagyon helyes! A figuráid szerintem tökéletesek, és minden elismerésem, hogy van türelmed Dorához :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike! :) Hát igen, Dorához türelem kell, én is csodálkozom, hogy megbírkóztam vele. :D

      Törlés
  2. Gyönyörű is, precíz is, és nagyon megkóstolnám is! :)) Szépséges lett, nagyon ügyi vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Épp a színeit akartam megdicsérni... :-)

    A figuráid meg mindig is tökéletesek voltak, nagyon eltaláltad most is. Ha a szeme olyan, mint az eredeti, már nyert ügyed van! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm M@rti! :) Élőben egész más színei voltak, de ez a fránya kompakt gép mindig módosít valamit, nem is értem...

      Törlés
  4. Nagyon szép lett, nem jöttél ki a gyakorlatból. :)Nagyon tetszik az oldalmegoldás, és a figurák is jók! Tény, hogy két gyerek mellett már nehéz, főleg úgy hogy a kicsi még tényleg pici, később jobb lesz, amikor az éjszakák már szabadok lesznek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Audrey! :) Ha jól sejtem sok tapasztalatod a témában. ;) Hát igazából el vagyok kényeztetve, mert a pici és elég jól alszik, de energiám már valahogy nem marad az éjszakára, jobban teszem, ha én is alszom akkor.

      Törlés
  5. Igazán bájos tortácska! De Dórát és a majmot tuti nem enném meg, nem lenne hozzá szívem... :))

    VálaszTörlés
  6. Végre ismét tortáztál! Mindig csodálom, milyen szépen burkolod a tortáidat! és ez a csajos megoldás baromi elegáns!
    A figuráid pedig szokás szerint nagyon jók! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen Kricky, jó fej vagy! :) Most egy kicsit kiélvezkedtem magam végre. :D

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails