2012. december 9., vasárnap

Szülinapi torta filmrajongónak



Ez a tortagyártás úgy kezdődött, hogy kéne valami egyszerű kis torta szülinapi buliba gyorsan, ha van egy kis maradék piskótám. Na az nem volt, ellenben a végére sikerült egy cseppet sem egyszerű tortát összedobni, ami ahhoz képest egy csuda, hogy mennyi időm volt rá. Az ünnepelt lánynak készültek már egy nagyobb tortával a buliba, ez csak egy kis ajándék meglepi lett volna, aztán kiderült, hogy jó volt a választás, mert a többiektől nem díszített tortát, hanem egy hatalmas krémeshalmot kapott. :)
 
Annyi infót sikerült csak az érdeklődéséről megtudnom, hogy nagyon szereti a mozit, a filmeket, a misztikus sorozatokat, azon belül is a Dextert és a Rejtély címűt. Mivel egyiket sem nézem, csak annyira vagyok képben, sacc, per kábé tudtam, hogy annyira nem mehetek bele a részletekbe, mert az előbbi kifejezetten belezős-trancsírozós-sorozatgyilkosos, a másik meg annyira szövevényes, hogy nem lehet egy motivumot kiragadni belőle, vagy legalábbis én nem tudtam ennyi idő alatt utánanyomozni.
Végül azt találtam ki, hogy egy filmtekercset viszonylag rövid idő alatt is meg tudok majd formázni, meg volt még egy kis gombóc tragantom, amiből a letekeredett filmrészletnek lenne még ideje kiszáradni. Így hát arra gondoltam, hogy ha már film, akkor legyen a Dexter sorozatplakát részlete, ami tán felismerhető, a filmszalagra skiccelve, illetve a 300 című film logóját alakítottam át az ünnepelt éveinek számára, mivel az olyan jellegzetes, hogy tán ő is felismeri. Ráadásul a vérvörös pöttyök a szám körül a Dexter promófotókon is visszaköszönnek, így egy filmrajongónak biztos beugrik az összefüggés, legalábbis remélem.
Lehet, hogy ez már így túl erőltetett okfejtés egy tortára kivetítve, mondhatnátok, hogy nem vagyok normális, sőt, én magam is azt hiszem, hogy kissé túlagyaltam megint a dolgot... :)
 
A tetejére a kis popcornos doboz a színek összehangolása miatt került részben, úgy éreztem jól mutatna ott még egy kis vörös szín. A dobozka egyébként a legminibb tortámnak tekinthető, ugyanis csokiganache-al ragasztottam össze a piskótadarabkákat, hogy magában is fogyasztható legyen, és azzal is vontam be, majd rásimítottam a fondant.
A nagyobbik tortarész tejszínes csokikrémes, szintén a szokásos fondantborítással. Sajnos a tekercs fedőlapjának nem volt elég ideje kiszáradni, így egy picikét leleffedt a szélén, de talán nem annyira feltűnő.
Elnézést kérek a rossz minőségű fotóért, borús időben ennyit tudtam kicsiholni a gépből. :(

8 megjegyzés:

  1. Na látod, sikerültek azok a popcornok! Egyébként azt a pasifejet te rajzoltad? Eszméletlen ügyes!! Pasifej... nah, látszik, hogy én se nézem egyik sorozatot sem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát a popcornról inkább ne beszéljünk, elég nyomikák lettek. Igen, én festettem, de már nagyon kapkodva, nem lett valami jó, de állítólag felismerhető volt. :))

      Törlés
  2. A szavam is eláll! Fantasztikus ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  3. Én sem nagyon jutok szóhoz ettől a "gyorsan összedobott tortától". :-) Szuper jó lett! Ötletes, egyedi és irtó jól néz ki!
    Nekem is a festés tűnt fel, hogy azt ugyan mennyi idő alatt sikerült ráfestened? meg úgy egyáltalán. Emelem kalapomat ismét! Gratula! ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziííííí! :) A festést különösen megnehezítettem magamnak, mert kitettem a filmrészletet két fakanálra száradni, de mivel kevés idő volt rá, már szinte rögtön pingálgatni is kezdtem, úgy csálén, elhajlítva. Hát, nem volt egyszerű...

      Törlés
  4. Flikk-flakk, és egy hihetetlen torta előtermett a semmiből! :D Most már muszáj elárulnod, hol rejtegeted a pálcádat, te varázstündér? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DDD Pusszantyúzlak! Nem volt az olyan flikk-flakk, csak láttad volna...

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails