2013. február 24., vasárnap

Jázmin és Boglárka



A szépen hangzó cím csak részben takar valódi virágokat, ugyanis a két tortából csak az egyik lett kifejezetten virágos. :)
Nagymama és unokája közös szülinapi ünneplésére készültek. A pici Jázmin most lett egy éves, a kis emeletes tortácska díszítését a dekorációs kellékek mintájához kellett igazítanom. A legjellegzetesebb motívum az 1-es szám, a pillangó és a kis virágok voltak, így ezeket emeltem ki, és az alapszínekkel kombináltam.


A nagymama tortája már kicsit melósabb volt, pár ránézésre egyszerű a díszítése. Régen kinéztem már ezeket a nemesített boglárkákat, hogy majd megpróbálom egyszer elkészíteni cukorból, csak ezidáig nem volt feladat, amihez illett volna. Most úgy gondoltam, hogy egy friss tavaszias, mégis szolidan elegáns tortához jól fognak illeni, így legyártottam négy virágfejet, az utolsó már egész jól sikerült, a többi meg jó volt gyakorlásnak. Végül a négyből három rá is került a tortára, kisebb töltelékvirágok kíséretében.


A pici lány tortája epres-joghurtos volt, a nagyié csokis, így mindenki megtalálhatta az ízlésének való szeletkét a buliban. :)
Édes képeket is kaptam az ünneplésről, Jázminka elmélyülten ismerkedik az első sütijével, Nagymama pedig önfeledten örül a meglepetésnek, én meg annak, hogy így is megörökítették a fogadtatást. :)

14 megjegyzés:

  1. Ez a boglárkás gyönyörű lett :) Az oldaldíszítése különösen tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Egyik szebb mint a másik.. ......ismét csúcs szupereket alkottál. Annyira kifinomult, egyedi ízlésed van ezekhez, soha nem hagyd abba, még-még

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kis cukker vagy! :) Nem szándékozom abbahagyni a közeljövőben, ne izgulj! ;)

      Törlés
  3. Már nem tudok mit mondani a tortáidra. :)Gyönyörű, letisztult a cukorvirágos tortád, a pici lányéra pedig nem találok szavakat, szeretem ezt a stílust, nem tudom ismered-e őt, ő jut rólad eszembe: http://bubolinkata.blogspot.hu/.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy Audrey! :) Igen, ismerem, bár jó, hogy belinkelted, nem tudtam, hogy blogja is van, csak a flickr albumokban láttam a munkáit. Tündéri aprólékos tortái vannak, nekem is nagyon tetszik! Ez a torta egy dekorációs készlet alapján készült, szalvéta, kistányér, ilyenek, kimondottan egyéveseknek. :D

      Törlés
  4. Jaj, de édesen örül a nagyi! :)) Csodásakat alkottál megint, nincs mese! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, milyen aranyos! Imádom ezt a képet! A pici lány még sokkal visszafogottabban örül, de remélem jövőre is lesz szerencsém neki tortát készíteni és akkor majd hátha elkapunk egy látványosabb pillanatképet. :)

      Törlés
  5. Szuper lett mindkettő! Az első szülinapis színei varázslatosak, és a másikon a virágok mesések! Az öröm a nagyi arcán annyira őszinte, jó az ilyen visszajelzést látni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Cilee! Én is így voltam vele, mikor megláttam a képeket :)

      Törlés
  6. Gyönyörű lett mindkét torta :) A nagyis kép nagyon tetszik, hogy mennyire örült neki :D olyan jók az ilyen visszajelzések!Boglárka virágot még nem készítettem de amint megláttam beleszerettem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így voltam vele, Millye! :) A boglárkát már írtó régóta tervezgetem, csak valahogy sose adódott lehetőség elkészíteni, ahhoz meg egy kicsit macerás, hogy csak úgy szöszöljek vele. :)

      Törlés
  7. A nagyié gyönöyrű a picilányé pedig irtó édes!! Tetszenek a varratok, a babás motívumok rajta, minden :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails