2013. április 14., vasárnap

Kis torta vintage stílusban



Ünnepeltem a vintage stílus kedvelője, ami nagy divat mostanában. Emlékszem tizenvalahány évvel ezelőtt már volt egy rohama, csak akkor még nosztalgia stílusnak hívták, rengeteg ilyen bolt is nyílt akkortájt, mikor antikolt bútorokkal és csipkeruhákba öltöztetett mackókkal voltak tele a kirakatok. :)

A tortadivatban ez idő szerint leginkább a nagymama csipketerítőjére emlékeztető tortákban nyilvánul meg, rózsákkal, masnikkal, ruhabross-szerű díszekkel kiegészülve. Ezt is lehet persze ízlésesen művelni, de gyanítom, hamar elunnám magam, ha csak ilyen stílusú tortákat készíthetnék. Nekem egyébként jobban tetszik, amikor az ódivatút kombináljuk a nagyon modernnel (lásd steampunk ;)), de arra viszonylag ritkán nyílik lehetőségem.

Egyik óvónénink lányának készítettem most ezt a picike tortát, az inspirációnak küldött képekben kimondottan ezek a már említett ruhabross és szalagdíszes torták szerepeltek, így ahhoz hasonlót készítettem neki. A visszafogott díszítést a burkolat textúrája dobja fel kissé. Eredetileg púderrózsaszín volt a torta alapszíne, ehhez pedig törtfehér a szalagdísz, de megszépiáztam a képet, mert megint rossz hátteret választottam neki és úgy nem tetszett. :))
Belül tejszínes csokikrémmel töltött csokitortát rejtett, kívül a szokásos házi fondantbevonat.


8 megjegyzés:

  1. Ez a stílus nekem is nagyon bejövős....persze csak a te olvasatodban, nem túl agyoncicomázva:) Olvadok, sárgulok noooo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem kizárt, hogy még cicomásat is csinálok. ;) pusszantyú

      Törlés
  2. Milyen kis helyes! Nagy kedvencem a vintage... de nálam is mértékkel ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszike! :) Azt nem írtam, hogy csak 12 szeletes volt kb., azért nem fért rá túl sok csicsa. :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik ez a torta! Nőiesen elegáns.

    VálaszTörlés
  4. Olyan Pixie-sen nagyon szépséges lett! :-)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails