2013. május 14., kedd

Minitorták eljegyzésre



Először is egy körkérdés. Mindenkinek elege van már a bajuszmániából, vagy csak nekem???

Akik egyetértenek velem, biztosan meglepődnek, hogy akkor mi a fenét akarok itt ezzel a bajusszal. :))) Jelentem, megtaláltam az egyetlen megoldást, ahol még létjogosultsága lehet egy bajusz mintának, íme! :D

Na félre a tréfával, igazából már nagyon régóta lapulnak nálam ezek a nyalókák, amik nagyon klasszak, de ezidáig nem találtam a helyüket a hasamon kívül. Most azonban szűk körű eljegyzésre kellett volna egy pici tortát csinálnom, pontosabban bármilyen sütit, rám volt bízva. Mivel két szülő és az ifjak voltak csak jelen, annyi volt a kívánalom, hogy legalább négy személy meg tudja kóstolni, valamint legyen vicces, de azért szép is. Hát a vicces részét volt hivatott képviselni ez a női vonalat jelölő csókos száj és a férfias oldalt támogató bajusz.



Belül tonkababos csokitorták voltak a kis drágák, kívül a szokásos fondantbevonat. Gondoltam cukormasszával egy kis régimódi öltözetre emlékeztető ruházattal teljesíthetem a szépségre vonatkozó kérést, így az úr kapott egy zsabós nyakú inget berakásos mellénykével, a hölgy meg egy fodros-bodros kis muszlinruhát. Értelme nincs sok, de azért jól néznek ki, nem? :)
Bevallom ezzel a két kis szösszenettel dolgoztam annyit, mintha egy komplett tortát kellett volna csinálni, úgyhogy ilyet biztosan nem árulnék a boltomban, ha lenne.

A nyalókák természetesen a Málnacukortól valók, ezúton is köszönet érte!

Sok hosszú, boldog együtt töltött évet, ám rövid jegyességet kívánok Balázsnak és Nikinek! ;)


14 megjegyzés:

  1. Gyönyörűségesek :-) elegáns, mutatós ! A legjobb helyet találtad a bajusznak :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Millye! :) Én is azt hiszem, hogy megtaláltam a megfelelő helyet neki. :D

      Törlés
  2. Szokás szerint tökéletes, minden a helyén van :) Ha lett volna külön eljegyzési murink, ilyet elfogadtam volna :) Nálunk a szülők megelégedtek egy "ideje volt" kommentárral :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Haboska! Azért ez elég jellemző. ;) Mármint a szülők reakciója. De ez még mindig jobb, mintha azt kérdezgetnék folyamatosan, hogy mikor már...

      Törlés
  3. Tökéletesek!!!!!Elhiszem, hogy volt vele munkád, hisz annyira aprólékos, de élbűvölőek :) A 13 éves lányom nyakában egy nagy bajusz lóg folyamatosan, így nem kell részleteznem, hogy mennyire kedvelem... :) Itt viszont ötletes :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Janka! :) Hát akkor Te nap, mint nap szembesülsz a problémával, részvétem! :D Én is úgy vagyok vele, hogy két éve még vicces volt a külföldi oldalakon, de amikor a magyarok nagy fáziskéséssel lecsapnak egy-egy ilyen divathóbortra, mindig annyira túlzásba viszik, hogy a végén az ember megutálja. Épp így vagyok a kalocsai hímzésminta elbagatelizálásával is. ;)

      Törlés
  4. Kimondottan jókat rötyögünk egy-egy jól eltalált bajuszos poénon, én még nem unom! Ide is majdnem rittyentettem valami betyárosat, de csak szolidan tolom inkább: elképesztően precíz és aprólékos mesterművek, és boltod - ha lenne, majd lesz - legyen csurig mindig türelmetlen és minden héten visszatérő vendégekkel! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dina, a betyáros mémek az máááás! Az kimondottan hungarikum, magyaros válasz a bajuszdekorációkra. Én az olyan erőltetett dolgokra gondolok, mint bögrére bajuszt ragasztani, meg hasonló "marha vicces" dolgok. Egyébként meg legyen igaza, már ami az utolsó pár sorodat illeti. ;)

      Törlés
  5. Nem semmik! El is hiszem, hogy rengeteg meló volt velük. És igen, itt van még létjogosultsága a bajusznak. :-)) Annyira édesek, ahogy felöltöztetted őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi Katuci! :) Próbababákat csináltam belőlük kvázi. :D

      Törlés
  6. Nagyon helyesek! Az az érzéki száj, és a BAJUSZ, amin kedvem lenne pödörni még egyet! :)
    Ötletes, ügye és szép munka!

    VálaszTörlés
  7. Annyira ötletesek, és precíz a kivitelezése. Én messzire kerülöm a bajuszokat...

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails