2013. június 23., vasárnap

Esküvő pöttyökkel és madárkákkal




A képeken az idei első esküvői projektem eredményét láthatjátok.
Végre-végre befutottak a helyszínen készült képek is, amiket már nagyon vártam, mert nekem megint nem sikerült normálisakat lőni. Berey Barnabás fotós követte el őket, hálás köszönet érte!
 
Dóri és Máté, nagyon kedves, aranyos fiatal pár, csak úgy sugárzik róluk a vidámság és szeretet, öröm volt nekik tortát készíteni. Még a napocska is úgy döntött, hogy csak nekik süt az esküvő napján, mert ez volt májusban az első igazán szép, napos hétvége. :)
Ez mondjuk nekem nem volt annyira üdvözítő, ugyanis tortakészítés szempontjából nem éppen ideális kánikulában dolgozni úgy, hogy ráadásul este még egy jó kis vihar is jött szép adag eső kíséretében, ezáltal olyan pára lepte el a konyhámat, hogy még. Szerencse, hogy addigra már a két nagyobbik tortakarikát beburkoltam, de a maradékkal nagyon meg kell küzdeni. A másnap beköszöntő nagy párás meleg újabb problémákat okozott, ugyanis szegény Máténak fél órát kellett a napon aszalni a tortákat, mire hűtőbe kerülhettek, ezáltal sajnos a nagyobbikról le is potyogott egy rakás pötty, ami a képeken is látszik, plusz megrogyott kicsit az alsó szint, ettől a második szalagos díszítés elmozdult, lehet, jobb lett volna, ha nem is látom. :((
Szerencsére ők nem érezték ezt akkora hibának és nagyon tetszettek a torták, de nekem egyre inkább elgondolkodtató az, hogy érdemes lenne alkalomadtán elkísérni az ilyen nagyobb tortákat, hogy a helyszínen felmerülő kisebb javításokat el lehessen végezni...
 
                              
 
A kisebbik tortát a szűk körű ebédhez, a nagyobbikat pedig a bulizós vacsorához terveztük. Eredetileg csak egy madárkapár készült volna, de aztán úgy éreztem, hogy az a mókás kis pár, ami a nagyobbik tortára került, már nem passzolna a kisebbikhez, főként a méretük miatt, így ahhoz egy kisebb, stilizáltabb párocskát készítettem. Egyébként a cilinderes madaras díszt egy referenciafotó alapján készítettem, tehát nem saját ötlet, de azért az eredetihez képest átalakítottam kicsit.
A kicsi tortához készített girland viszont az én ötletem volt, ugyanis Dóri megmutatta, hol lesz a helyszíne az esküvőnek. Ez egy nagyon helyes, bohókás kis vendéglő a Kopaszi gáton, amolyan rockabilly-stílusban, kockás abroszokkal, girlandokkal, stb. Direkt úgy válogattam hát össze a kis girlandhoz a zászlócskák színét és mintáját is, hogy ehhez passzoljon, szerintem nagyon aranyos lett.
 
A pöttyözésnél szerintem szereztem pár újabb ősz hajszálat, a vége felé már kezdtek kicsit összefutni a szemem előtt.. 
A kicsivel meg vagyok elégedve, csak a nagy tortával vannak problémáim, most már igazán szükségem volna professzionális körülményekre, hogy ne kelljen ilyenek miatt bosszankodnom. :P Tulajdonképpen akkor teljesen szabályosnak láttam, csak utólag nézegetve a képeket gondolok arra, hogy valami vízszintezőt kellett volna a tetejére tenni, vagy ilyesmi, de hát konyhában készült, nem barkácsműhelyben, bár nem áll attól sem túl távol a dolog. ;) 

 
A kicsi epres-túrós ízesítéssel készült, a nagyobbiknál alul egy étcsokis-tejszínes, középen túrós-citromos mousse, felül szedres-joghurtos.
A képeken lehet, hogy nem látszik annyira, de a torták alapszíne bézs volt, erre jött a törtfehér díszítés, illetve a nagyobbik torta középső emelete gyöngyház-színű lüszterfestékkel volt átkenve, ettől lett olyan selyemfényű.
 
Sok boldogságot az ifjú párnak! :)

 

3 megjegyzés:

  1. Egyik csodálatosabb mint a másik...és az a galambpár...ohhhh :)

    nagyon alkottál megint, olyan igazai Pixie stílusban

    VálaszTörlés
  2. Hű, nekem már most összefutott a sok pötty a szemem előtt, nem vagy semmi! Bevállaltad, megoldottad, szuper lett :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű tortákat készítettél! Én is mindig aggódok hogy a torta épségben odaérjen, hogy ne sérüljön meg stb... szerintem ez a pár pötty ne szegje kedved mert ismét nagyot alkottál :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails