2013. július 31., szerda

Torta egy fontos szülinapra
Van nekem egy barátnőm. A tortadíszítés kapcsán ismertük meg egymást, és olyan rokon lelket ismertem meg a személyében, akibe szökőévente egyszer botlik az ember. Kölcsönösen, féltékenység nélkül csodáljuk egymás munkáját és ő az egyik legőszintébb kritikusom, nagyon sokat adok a véleményére.
Poór Jucinak hívják, és aki még nem ismeri, jó lesz, ha megismeri, mert amellett, hogy fantasztikusan gyönyörű tortákat készít, még az ország egyik legjobb mézeskalács, és sütidíszítőjévé is kiképezte magát. Ha nem hiszitek, nézzétek meg a Mézesmanna oldalát a facebookon!

Szóval az én Jucus barátném egy igazi mézeskalács-tündér, akinek a szülinapjára nagyon készültem, mert a tesókája már jó előre felkeresett, hogy hozzuk össze neki ezt a meglepit.
Most muszáj egy sort siránkoznom is ennek kapcsán, mert az eredetileg tervezett tortából a figurán kívül nagyjából semmi se lett, amiért borzasztóan csalódott vagyok.
Régóta húzom már, hogy megmutassam-e a végeredményt, mert a tervezettel ellentétben egy rendkívül egyszerű valamit tudtam csak összehozni, ugyanis kifogtam az év egyik legborzasztóbb napját tortadíszítés szempontjából. Az egész éjszakám ráment, hogy a tortát beburkoljam, mert annyira meleg és párás volt a levegő, hogy a fondant szó szerint lefolyt a tortáról. Sőt, igazából hajnalok hajnalán már hagytam is az egészet, mert láttam, hogy nem fog menni, így másnap reggel futottam újra neki a feladatnak, de akkor már a díszítésre nem sok idő maradt. Még szerencse, hogy a figurát már előbb megcsináltam, így valami dísze csak volt a tortának. Azért a szerencsétlen csillagzatot mi sem jelzi jobban, mint, hogy még a figura is pofára esett, úgyhogy annyira megjártam ezzel a tortával, hogy még... :(((
Azért remélem, hogy az életben még lesz lehetőségem neki tortát készíteni, és akkor odatehetem magam maximálisan

A belseje Jucus egyik kedvenc csokiját idézte volna, mandulás piskótában fehércsokis krémmel és szederrel.

Drága Jucusom! Isten éltessen sokáig, füled sose érjen bokáig! ;) Millió ölelés és puszi!

7 megjegyzés:

 1. Csodálatos és aprólékos torta, ha a 40 fokban ilyet tudtál készíteni, képzeld, milyen lehetett volna! Nincs mit szégyellned rajta :)

  VálaszTörlés
 2. Isten éltesse Jucust - Mézesmannát sokáig!
  Épp tegnap néztem a blogját, nagyon ügyes, szép munkái vannak, és ha formázik a tortán ülő figurára, jó csaj is! :)
  A nehéázségek ellenére szuper lett a torta!

  VálaszTörlés
 3. Annyira szép! :)) Figurabajnok vagy! :))

  VálaszTörlés
 4. Szerintem a figura eszméletlen jó és ez a központi eleme a tortának - így nekem nem hiányzik alóla egy jobban feldíszített alap. De hogy 40 fokban, ilyet....nekem még télen sem menne! :)

  VálaszTörlés
 5. Boldog születésnapot a barátnődnek! Nagyon szép tortát készítettél neki! :)

  VálaszTörlés
 6. Nagyon eltaláltad a figurában Jucit! Isten éltesse Őt. a torta kedves lett, és figurán van a hangsúly ezáltal. Nekem bejött:)

  VálaszTörlés
 7. Ezt a mandulás -fehér csokis- szedres tortát én is szívesen enném szülinapomra !:))

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails