2013. augusztus 22., csütörtök

Esküvői torta country stílusban



Hosszas előkészítő munka előzte meg Ágiék esküvői tortáját, ugyanis utána kellett járnom a különböző virágok változatainak és, hogy miképpen fogom tudni én azokat legyártani.

Ági nagy figyelmet fordított a dekorációra, mert lagzi egy csárdában volt, ennek megfelelően szép kékfestős terítőkkel, juta és rafia díszítéssel, vadvirágokkal képzelte el az ünnepi asztal díszítését. Ahogy elvállaltam a feladatot, rögtön el is döntöttük, hogy akkor egy country stílusú, vadvirágos torta lesz a nyerő, már csak azt kellett kiagyalni, hogy milyen virágok legyenek konkrétabban.

Próbáltam én is úgy választani azért, hogy képes legyek többé-kevésbé élethű csokrokat varázsolni a tortára, így nagyobb, hangsúlyosabb virágként a pillangóvirágra és a szellőrózsa vad változatára esett a választásom, töltelék apróvirágként pedig margarétát, boglárkát és egyéb apróságokat választottunk. Hogy a terítő színe is visszaköszönjön egy picinykét, pár apró kék búzavirágot is belecsempésztem, ezektől igazán színesek lettek a kis csokrok.
Elválasztó szalagként a juta textúráját próbáltam leutánozni, ami addig jó is volt, míg rátettem a tortára, de aztán sajnos a marcipán kifényesedett a melegtől és így már elvesztette azt a jó kis natúr jellegét, amit nagyon sajnálok.



Most rám nem jellemző módon egy kis "mű-dolog" is került a tortára, mert úgy éreztem, hogy a látvány még megkíván egy kis rafiaszalagot is, amiből sikerült sterilizált, előrecsomagolt gurigát szereznem.

Az emeletek úgy néztek ki, hogy legalul egy fekete-erdő torta jellegű volt konyakos meggyel, fehércsokival, a második és harmadik emelet mandulás piskóta volt tonkababos csokikrémmel. Nyami...

Sok boldogságot az ifjú párnak! :)

10 megjegyzés:

  1. Ez eszméletlenül jó lett.........boldog lehetett az ifjú pár, hogy ennyire egyénre szabott csodás tortát kaphatott. Csúcs vagy Csajszi!!

    VálaszTörlés
  2. Annyira csodálatos tortákat készítesz, sajnos tőlünk messze laksz, pedig jó lenne rendelni Tőled.

    VálaszTörlés
  3. Nagyom finom színezésű, elegáns torta!

    VálaszTörlés
  4. Szebbnél szebb alkotások, igazán ügyes vagy !

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörű! Elegáns, kifinomult! Ahogy tőled megszokhattuk hogy csodákat alkotsz!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszik! Olyan szép színes, de mégis szolid! A virágok nagyon szépek!

    VálaszTörlés
  7. Gyönyörűséges! Egyszerűen meseszép! :) Lassan kifogyok a jelzőkből, mindig tudsz újat mutatni! :)

    VálaszTörlés
  8. Csodás, nem hivalkodó, de mégsem tudom levenni róla a szemem :)

    VálaszTörlés
  9. Bizony, boldogok is voltunk, mikor megláttuk és megkóstoltuk a tortát. (Én vagyok az ifjú pár egyik fele) Pixie fantasztikusat alkotott! Köszönjük szépen!

    VálaszTörlés
  10. Ez annyira kedves! Nagyon tetszik!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails