2013. augusztus 20., kedd

Tanya torta




Sokan kifogásoltátok, hogy gyerekeknek való tortákat nem láttok nálam újabban, ezért hoztam most egy majdnem olyat. :)
Igaz, felnőttnek készült, de annyi gyerek volt a vendégseregben, hogy az állatfigurákat ők kapkodták szét, így azt hiszem mégis belefér a kategóriába.

A központi téma a három rackajuh figurája volt, eredetileg egy egész tanya lett volna a lakhelyük, de ezt arányaiban nem lehetett volna megoldani, csak egy 30-40 szeletes tortán, itt meg csak 15 vendég volt körülbelül, így maradtunk az egy épületnél. Ugyanezen okból már csak egy lovacska és tehén kukucskál ki az építményből.
A zsúptető megoldáson gondolkodtam talán a legtöbbet, hogyan is lehetne ilyen kicsiben életszerűre varázsolni. Azt hiszem így elsőre egész jó lett, de már tudom, hogy lehetne még cizellálni, a legközelebbi hasonló feladatnál majd megpróbálom igazolni az elméletemet. :)

Belül a jól bevált tejszínes csokitorta volt ez is, és meglepően jól tartotta a magas építményt, bár a biztonság kedvéért egy kis merevítést szúrkáltam bele, nehogy szétcsúszkáljon. A paci feje kicsit béndzsa lett (utólag is elnézést), pedig éjjel még jól nézett ki, aztán nappali fénynél már egész másnak láttam. 
A szokásos házi fondantbevonatot használtam, a figurák marcipánból készültek.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon klassz lett! :) A lovacskával sincs semmi baj! ;)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a tetőt még tovább cizellálni? Amikor olyan gyönyörű az egész! Állati! ;-)

    VálaszTörlés
  3. Tökéletes lett, még a szerinted bénácska lóval is. A teteje pedig egészen fenomenális! Azon gondolkodom, hogyan készülhetett... mivel készítetted a színeit?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails