2013. október 18., péntek

Sárkányos torta és más hüllők




Amikor Vianne megkért, hogy idén is én készítsem a pici fia szülinapi tortáját, nagyon örültem, mert tudtam, hogy valami jó kis feladatot fogok kapni, ami eddig még nem volt. Nem is kellett csalatkoznom, ugyanis most sárkány témájút kért a fiatalúr, méghozzá egy nagy és egy pici sárkány volt a kívánalom. 

Ilyen figurát eddig még nem készítettem, de szerencsére egy volt kolléganőm nemrég kért meg, hogy gyík formájú marcipánt és egy vicces kis krokodilt formázzak neki, ezért volt egy kis előgyakorlás is. Íme a valódi gyík prototípus, a rajzfilmes változata Oscar, és egy kis kroki.


A konkrét sárkány figurához fantasy oldalakat nézegettem, mert a fejemben már megvolt, hogy nagyjából miképpen is kellene kinéznie a tortának, de muszáj volt kukkolni, nehogy valami keleties jellegű sárkányformát keverjek véletlenül a klasszikussal. :) Öcsikém szerencsére elég jól otthon van a témában, mert anno sokat szerepjátékozott és még különféle sárkányfigurái is vannak. Le is fényképezett nekem egyet több szögből, de sajnos álló testtartásban volt és azt nem lehetett volna merevítések nélkül megoldani.

Hogy minél kevesebb merevítést kelljen alkalmaznom, fekvő sárkánymamát terveztem marcipánból, így csak a kis bébisárkány szárnyaiba kellett tennem egy kis idegen anyagot, hogy a hátába tudjam szúrni. Már nappali fényben néztem, hogy kicsit túlszíneztem őket, ennél kevesebb is elég lett volna, főleg, hogy a sziklás jellegű alaptorta is zöldben-kékben játszik, de azért az összhatás szerintem nem lett rossz.

Belül epres joghurtkrém volt nagy eperdarabokkal vaníliás, fehér csokis piskótában.


4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon állat lett. Egy csoda vagy TE NŐŐŐ

    VálaszTörlés
  2. Mindegyik figurád egy remekmű, de ez a kroki... ennivalóan édes lett :)

    VálaszTörlés
  3. Nemsokára nekem is sárkányos tortát kell késziteni, örültem hogy tudok inspirálódni: )Nagyon szép és preciz.

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szuper lett a sárkány! mindkettő! én is nézegettem sok fantasy oldalt sárkánnyal. szerintem meg is van, te melyiket nézted... nagyon szuper lett!!!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails