2014. június 21., szombat

Levendula minden mennyiségben




Levendula témában nem ez az első torta, amit volt alkalmam elkészíteni, de ez az első, ami esküvőre készült.

Belül azonban nem volt semmi levendulás, marcipánlapokkal rétegezett kávés krémmel töltöttem. A levendula és a rozmaring jelent meg motívumként az esküvőn, így ezt a két színt és növénykét használtam én is. A menyasszony kifejezett kívánsága volt, hogy egyszerű törtfehér alapra készüljön, és jobb is így, mert magamtól biztosan túlspiráztam volna. :))

És, ha már levendula, hát hadd meséljem el, hogy épp ezen a héten zajlik immár 10. alkalommal Tihanyban a Levendulafesztivál, ahová, akárcsak tavaly, idén is készültem néhány finomsággal.
Tavaly még csak csokis-levendulás macaronokat készítettem a Tihanyi Levendula Boltnak, idén azonban kikísérleteztem még három verziót, így született egy narancsos-levendulás, egy citromos-levendulás és egy nagyon különleges rózsa-levendula krémmel töltött macaron is. 


Cupcakeből is készült két változat, egy levendulás-csokis tésztájú csokicseppekkel és marcipánbevonattal, illetve egy nagyoncsokis muffin levendulás habkrémmel, ostyás csokigolyókkal. Nyami...



Amint a bejegyzést írom, már szombat este van, így maradt még egy napotok kilátogatni a fesztiválra, de utána is érdemes, mert Tihanyban szedd magad akció van a levendulaföldeken és éppen virágzik ez a szépséges lila szőnyeg, meg egyáltalán, egész évben csodás ez a kis félsziget a Balaton felvidéken.

7 megjegyzés:

  1. A tavalyi fesztivál nagyon jól sikerült, és végre találkozhattunk is :) Mondjuk nálunk a hálószoba (az én ötletem alapján) csupa levendula: képek, levendulák kaspóban, levendulaszín fal és fehér bútorok... szóval a tortádat is csak csodálni tudom :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haboska, akkor Te egy igazi levendula-fan vagy! :D Idén rengetegen voltak, gondolom annak köszönhető, hogy nem volt kifejezetten strandidő, már az első nap elfogyott szinte az összes makim. :)

      Törlés
  2. Csodaszépek :) az esküvői tortád teljesen lenyűgözött :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Millye! :) Sokszor az egyszerű a nagyszerű tényleg. :)

      Törlés
  3. Hűha............elállt a szavam is.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. :D Hát akkor erre mit válaszoljak Jucuska? :)))

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails