2016. november 12., szombat

Céklás-csokis süti rózsaszín felhővel



Ezzel a sütivel készültem az aktuális Fem3Cafés sütögetésemre a héten.
Aki régebben is követte a blogot, tudja, hogy előszeretettel használom a cékla levét természetes színezékként, így ezt a tulajdonságát most is jól kihasználtam. :)

A cél ilyenkor mindig az, hogy a szűkös műsoridőbe beleférjen a süti összeállítása, megsütése és kihűlése is, hogy aztán tálalni tudjam, mire újra visszatér hozzám a kamera. Ebben az esetben igencsak sikerült kicentizni a rám jutó időt, így a szép tálalásra már nem jutott annyi.
Nézzétek el nekem így a nem túl minőségi fotót, ígérem alkalomadtán gyártok egy újat.

A céklát, mint idényzöldséget választottam, ami a répához, cukkinihez és sütőtökhöz hasonlóan nagyon jól passzol édes süteményekhez is, finom rostdússá és szaftossá teszi a tésztát.
A cékla igazi vitaminbomba még főtt, vagy sült állapotában is, de én a biztonság kedvéért a nyers céklalevet is felhasználtam, nem csak a csodás színe miatt, hanem azért is, mert így aztán biztos benne van minden hasznos tápanyag, ami kellhet.


Céklás süti rózsaszín felhővel J

Hozzávalók:
2 egész tojás
100 g barna nádcukor
80 g finomliszt
50 g zabpehelyliszt
20 g kakaópor
1 teáskanál sütőpor
csipet só
60 g étcsoki
50 g vaj
100 g reszelt, nyers cékla
1 evőkanál (kb 40 g) krémsajt
egy marék aszalt vörös áfonya
A krémhez:
150 g krémsajt
15 g porcukor
1 evőkanál céklalé

Első lépésként lereszeljük a céklát és egy szűrőbe szedve hagyjuk a levét lecsepetni.
Gőz fölött, vagy mikróban összeolvasztjuk az étcsokit a vajjal és félretesszük hűlni.
Az egész tojásokat kihabosítjuk a nádcukorral, mart hozzákeverjük az összemért szárazanyagokat.
Fokozatosan hozzákeverjük a langyosra hűlt vajas csokit. Belekeverjük a reszelt céklát, majd a krémsajtot
Az áfonyát apróra vágjuk és egy evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a többit a masszába keverjük.
Sütőpapírral bélelt kenyérsütő formában, vagy őzgerincformában 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb 25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk a sütit teljesen kihűlni.
A krémsajtot kikeverjük az átszitált porcukorral és hozzákeverünk a leszűrt céklaléből egy evőkanálnyit. Habzsákba töltjük és tálalás előtt hullámokat nyomunk a sütink tetejére.

A maradék vörös áfonyával megszórva, szeletekre vágva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails