2010. február 13., szombat

Red Velvet Cake - kicsit másképp




Általában a divattal szemben szokásom menni, ezért megvártam, hogy ez az úgynevezett vörös bársony torta kimenjen a divatból. Mivel most divat utálni a Valentin napot is, úgy döntöttem, hogy ráadásul szív alakú lesz! :))))
Na jó, a viccet félretéve, ezen a tortafélén akartam nagypróbát tenni a hibiszkusz forrázatommal, kiváncsi voltam, hogy mennyire színezi meg a tésztát, ugyanis ehhez kifejezetten rengeteg ételszínezéket használnak, amit szerettem volna elkerülni. A biztonság kedvéért Martha Stewart receptjét választottam, bár nincs nagy különbség a neten keringő receptek között, de szokás szerint megvariáltam kicsit. Író helyett joghurtot, a színezék helyett hibiszkuszt kis szörppel kiegészítve, valamint kevesebb cukrot használtam, és teljesen kihagytam belőle a szódabikarbónát. Gondoltam, minek az, ha sütőpor úgyis kell bele. Utólag belegondolva, lehet, hogy az is befolyásolta a színét, hogy a bele való kakaóport karobporral kevertem, hogy elég legyen, de ezt már csak akkor fogom megtudni, ha újból sütök egyet nélküle.
A bele való krémet én máshogy készítettem el, hogy spóroljak a krémsajton. Tejszínből, vajkrémből, tejfölből és joghurtból, porcukorral, citromhéjjal és citromlével állítottam össze, amitől nagyon finom, kissé túrós palacsintára emlékeztető íze lett. :)




Ha a színét nézzük, hát nem lett kifejezetten piros, inkább olyan málnás, mályvás árnyalat. Úgy érzem, nekem megfelel. :) Egyébként nagyon finom könnyű így ezzel a krémmel, főleg, hogy maga a tészta is egy könnyű és egyszerű kevert tészta, így simán lecsúszik két szelet is egyszerre. :)
A torta külalakjáért mindenkitől elnézést kérek, sajnos nem vagyok gyakorlott ebben a habzsákkal való díszítgetésben, de majd igyekszem pótolni a hiányosságot...

Utólag készítettem egy képet nappali fényben is, mert este annyira rosszul sikerültek a fotók, hogy kénytelen voltam megszerkeszteni kicsit, valószínűleg attól, hogy túl fehér volt a torta, én meg nem értek hozzá, hogy kellene ilyenkor megvilágítani, hogy ellensúlyozza. Ha valaki olvassa a bejegyzést és ismeri a módját, szívesen vennék egy kis tanácsadást. :)


6 megjegyzés:

  1. Megkaptam az emailod nagyon köszönöm. válaszoltam is, de vacakol a free mail, így nem tudom átment e? Ha nem, akkor újra írok.
    A torta csodás!

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszi! Sajnos a válaszod nem kaptam meg. :( Próbáld meg elküldeni újra!

    VálaszTörlés
  3. Húúú
    Annyira finom volt!
    Köszönjük a kóstolót. :-))))
    És tényleg volt benne túró íz! Isteni.

    VálaszTörlés
  4. Örülök! Szívesen máskor is! :)

    VálaszTörlés
  5. Hó, ez nagyon ínycsiklandóan néz ki!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails