2011. november 23., szerda

Star Wars torta
És megérkezett Vader Nagyúr. :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én a klasszikus három részt szerettem a Star Warsból, az utólag forgatott előzményeket nem annyira, valahogy nem ragadott úgy magával a sztori, se a karakterek, amikkel próbálták feldobni. Az első trilógiát viszont még könyvben is sokszor olvastam, úgyhogy nagyon örültem ennek a feladatnak. 
Sőt! Elárulok egy titkot, ötödikes koromban még olyan briós alakú frizurát is csinált nekem anyukám, mint Leia hercegnőnek. Azóta sem voltam olyan népszerű a suliban, mint akkor. :))) De psssszt....

A kérés csak annyi volt, hogy legyen rajta Darth Vader, lehetőleg figura formájában. A tortát úgy találtam ki hozzá, hogy eszembe jutott milyen jól mutatott az első steampunkos tortámnál a kis bolygó a robotocska alatt, ezért rájöttem, hogy pont passzolni fog Vaderhez is, csak a fél Halálcsillag formájában. :) 
Utólag persze rájöttem, hogy a Halálcsillagot sokkal nehezebb az eredetihez hasonlatosra megcsinálni, mint gondoltam, mert egy csomó apró részlet van rajta, amit nem is lehet rendesen megfigyelni a netről előbogarászott képek alapján. Szóval ez csak egy fél Halálcsillag, remélem azért felismerhető. :)A Sith fekete lovagja megintcsak kifogott rajtam, mert ez a figura az, amit ugye nem lehet ülő pozitúrába helyezni, Ő kizárólag állni tud, de azt is úgy, hogy jól mindenki fölé tornyosuljon, nem ücsöröghet keresztbe tett lábbal egy fotelban. :) Ez azért gond, mert a marcipán, hiába teszek bele valami merevítést, nem bírja el arányaiban azt a robosztus alakot, amit a figura megkíván, így hiába volt eredetileg szép szálas a legény, a végén kicsit csak megrogyott. A köpenye sem akart úgy leomolva redőződni, megint csak az anyag korlátai miatt, de a körülményekhez képest azt hiszem egész tűrhető lett. Mivel én nem teszek se a marcipánhoz, se a fondanthoz adalékanyagokat elvből, ez eléggé megnehezíti a dolgomat, de legalább biztos lehetek benne, hogy az ünnepelt, ha akarja, meg is eheti a figurát.
Amúgy nagyon élveztem csinálni, hiába volt pepecselős a feladat, mégiscsak ez a legjobb, amikor én találhatom ki, hogy mi hogyan lesz igazán tuti és menet közben is alakul a dolog.

Az ünnepelt, aki kapta, aktívan játssza a film alapján készült számítógépes játékot is, ezért nagyon örült neki. 
Ízlésének megfelelően kakaós piskótát készítettem, benne málnás-joghurtos krémmel. 


17 megjegyzés:

 1. Egyre inkább meggyőződöm róla, hogy profi vagy! A férjem is imádná! :)))

  VálaszTörlés
 2. Pixie, ez óriási lett! A Halálcsillag csúcs, a talpazat szintén, Vader nagyúr meg úgy áll, ahogy neki azt kell. Szinte hallom a zenét alatta.

  VálaszTörlés
 3. Király!!! Na ezt most nem mutatom meg a fiamnak, múlt hónapban volt szülinapja. Lago tortát kért. Próbáltam én...de nem volt szalonképes a fotózásra. A star wars a kedvence...
  Pixie! Nagyon, nagyon ügyes vagy!!!

  VálaszTörlés
 4. Imádom a SW-t ! :))) És ez a torta szuper lett! Eszembe nem jutott volna, hogy Darth Vaderből tortát csinálják, és nagggyon jó! :)
  Szinte hallom a hangját, szuszog szuszog... "belém ne vágj, mert különben előveszem a kardomat"...szuszog...szuszog...áááááá :)

  VálaszTörlés
 5. ^__________________________^
  A legjobb tortád :D Bár lehet, hogy elfogult vagyok :P

  VálaszTörlés
 6. Szerintem ez tök gáz, nekem nem tetszik :(

  Na ugye,hogy mindenki felkapja a fejét erre :)
  Csak vicc volt,de már nem jutott eszembe semmi olyan ami még nem hangzott el erről a tortáról :)
  Állati szuper jó lett még ha ez a szó kombináció nem is állja meg a helyét :)
  Nehéz újat mondani, ha folyton ilyen szupercsúcs tortákkal állsz elő :)
  Egész mást akartam írni,de hát ez mégiscsak egy blog és hát mások is látják :D
  Egy szó ,mint száz bár ezt is írták már KIRÁLY lett :)

  VálaszTörlés
 7. Ámuldoznak a fiúk a hátam mögött. Na meg én is. Nagyon jó lett. :)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm szépen Mindannyiótoknak! Jó fejek vagytok nagyon! :)

  Araniel! Tutira elfogult vagy! ;) Köszi!

  Fanó! Én felkaptam a fejem, az biztos! :DDD Valami nem szalonképeset akartál volna írni? ;) Köszike!

  VálaszTörlés
 9. Megmutattam a férjemnek, Ő Star Wars rajongó. Kész van tőle! :)))

  VálaszTörlés
 10. Nagggyon jó, félelmetes! :-))))
  Tetszik, bejön!!!!!!! :-D

  VálaszTörlés
 11. Kedves Csilla! Nagyon örülök! Remélem csak pozitív értelemben van kész. :)

  Köszi Zsuzsi! :)))

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails