Egyszerű, de nagyszerű kis kekszrecept és dekorációs ötlet tőlem, Nektek. :)
Diós kekszkoszorú
Hozzávalók egy nagy tepsire való adaghoz:
25 dkg hideg vaj
45 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
csipet só
16 dkg porcukor
2 kisebb egész tojás
A vajat kikeverjük a porcukorral összekevert dióval, majd apránként hozzáadjuk a sóval elkevert lisztet is. Kézzel hozzágyúrjuk az egész elkevert tojásokat, majd fóliába tekerve fél órát hűtőszekrényben pihentetjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra nyújtjuk és egy 6-7 cm átmérőjű kerek kiszúróval, vagy pogácsaszaggatóval köröket vágunk a tésztából. A körök közepét 2 cm átmérőjű kiszúróval, vagy almacsumázóval kiszúrjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt halvány drapp színűre sütjük.
A kihűlt kekszecskéket magyal mintázatú marcipánlevélkékkel és piros marcipánbogyócskákkal díszítjük az alábbi képes leírás alapján. A marcipánt cukorsziruppal, vagy ehető ragasztóval is felragaszthatjuk a kekszekre.
Kellemes ünnepi készülődést Mindenkinek! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése