2009. november 28., szombat

Első

Nem rég kezdtem el a tortagyártással behatóbban foglalkozni, mióta egy személlyel kibővült a család és a leendő szülinapokra valami emlékezetest kell produkálni. :) Már korábban is igen gyakran sütögettem, de nem merült fel bennem, hogy le is kéne fényképezni. Most már igyekszem meg is örökíteni az arra érdemesebb darabokat és eddigi tesztelőim nyomására a nagyközönség elé tárni. :) Fotózásban nem vagyok profi, így aki kényes az ilyesmire, ne nagyon szőrözzön…

2 megjegyzés:

  1. Szia!

    Gyönyörűek a munkáid... Le a kalappal! :-)
    Azt megkérdezhetem, hogy a fondant milyen recept alapján készül Nálad? Többet is találtam a neten, és jól jönne egy bevált recept, mielőtt nekiállok!

    Köszi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Köszönöm szépen! :)
    Én egy régi receptet használok, amit aszerint variálgatok, hogy éppen burkolásra vagy figurakészítésre szánom. Még anyukámnak küldték valami reklámanyaghoz kis receptes kártya formájában. Az alapja víz-zselatin-cukorszirup-porcukor. A végén rendes vajjal gyúrom meg, de előtte egy kicsit hűtőben lehűtöm a masszát. Már régóta nem méricskélek, így nem tudnám a pontos mennyiségeket megmondani, de ha rugalmasabbra és sűrűbbre szeretném a formázáshoz, akkor több zselatint és szirupot használok és a vajból is olvasztok hozzá, majd utána hűtöm le. Ha burkolásra szánom, akkor frissen borítom a tortára.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails